نهادینه شدن اقتصاد مقاومتی با بهره مند ی از منابع و محصولات مناطق جغرافیایی ایران
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: نخستین همایش ملی مدیریت پویا، اقتصاد دانش بنیان
- کد COI اختصاصی: ECOMANC01_163
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 119
نویسندگان
شهرداری بندرعباس، بندرعباس، ایران
دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ا یرا ن
چکیده
ایران با داشتن منابع طبیعی غنی و مناطق جغرافیایی متنوع، میتوان د از این فرص تها برای توسعه اقتصادی و نهاد ینه سازی اقتصاد مقاومتی بهره ببرد.این مقاله به بررسی راهکارهای اص لی برای نهادینه شدن اقتصاد مقاومتی با بهره مندی از منابع و محصولات مناطق جغرافیایی ایران پرداخته است. ازجمله این راهکارها میتوان به توسعه صنایع مح لی، توسعه گردشگر ی، توسعه کشاورزی و دامپروری، و توسعه صنایع معدنی اشاره کرد. با اجرای اینراهکارها، ایران میتواند از منابع و محصولات خود بهره برده و اقتصادی مقاوم و پایدار را برای کشور خود ایجا د کند. این اقدامات همچنین میتواندبه توسعه مناطق روستایی، ایجاد اشتغال و کاهش وابستگی به واردات کمک کند. این مقاله به اهمیت نهادینه سازی اقتصاد مقاومتی و توسعه پایداراقتصاد ی کشور اشاره میکند. اقتصادی مقاومتی رویکرد جدیدی در برابر جریان غالب علم اقتصاد و برآمده از تحولات درونی اقتصاد ایران با توجهبه مولفه های قدرت در جهان است.رویکردهای حمایت گرا از اقتصاد، ابعاد اقتصاد مقاومتی، به رغم دیدگاه های اقتصادانان تعریف شدهاست.خصوصیاتی چون درون زایی، برون نگری، امنیت غذایی، پایداری، زیست محیطی، دانش بنیانی، عدالت محوری، مردم سالاری، قدرت اقتصادیو سرمایه اجتماعی از ابعاد اقتصاد مقاوتی هستند.براساس شاخص های برگرفته از گزارشات بین المللی جایگاه ایران در بین اقتصادهای منتخب سندچشم انداز ۱۴۰۴ ) شامل کشورهای منا و اکو( تعیین شده است. براساس گزارشات در ابعاد قدرت اقتصادی و درون زایی وضعیت بهتر اما در ابعادبرون نگری، عدالت محوری و امنیت غذایی وضعیت نه چندان نامطلوبی دارد.مولفه هایی برای دستیابی به اقتصادی مقاوم وجود دارد.لازم است باکشورهای مختلف روابط تجاری و سیاسی گسترش یاید، شایستگی و مردم سالاری تقویت شود، رفع فساد و تبعیض و تضمین امنیت غذایی دراولویت قرار گیرد. در اقتصاد دانش بنیان سرمایه گذاری شود، قوانین به طور کامل اجرا شود، حفظ محیط زیست در اولویت امور قرار داده شود .کلیدواژه ها
اقتصاد مقاومتی، اقتصاد دانش بنیان ، درون زایی ، تاب آوری اقتصادیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.