بررسی تحولات سده اخیر حوزه علمیه قم در تولید آثار تبلیغی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات تبلیغ دینی، دوره: 2، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_FMTD-2-4_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 101
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید محسن شریفی

استادیار گروه معارف اسلامی دانشگاه قم (sharifi۵۵۵۳۰@gmail.com).

چکیده

یکی از مسائل مهم در حوزه تبلیغ دین، تولید آثار و محتواهای تبلیغی مناسب به جهت کارآمدی و اثرگذاری بر مخاطب است. در سده اخیر، حوزه علمیه قم برای تحقق این هدف و در راستای غنای بیشتر منابع مورد استفاده مبلغان، به این امر عنایت ویژه داشته است. بررسی تحولات سده اخیر حوزه علمیه قم در تولید آثار تبلیغی پرسش اصلی این پژوهش است که در پاسخ به آن ابتدا دسته بندی از آثار و محتواهای تبلیغی ارائه شده و پس از معرفی این آثار به بررسی نقش حوزه علمیه قم در تولید محتوای تبلیغی به صورت کیفی و کمی پرداخته شده است. آیت الله حائری یزدی به عنوان موسس حوزه علمیه قم و شاگردان ایشان به این مقوله توجه جدی نشان دادند و در دوره های بعد نیز اقبال علما به تولید محتوای تبلیغی بسیار زیاد شد. بااین همه، بیشترین تحولات در تولید آثار، مربوط به پس از انقلاب است که رشد چندین برابری در این زمینه به وجود آمد؛ اگرچه هنوز تا نقطه مطلوب فاصله وجود دارد. تحلیل قوت ها و ضعف های این آثار و بیان ویژگی های لازم برای آثار و محتوای تبلیغی، بخش دیگری از رسالت این نوشتار است که به آن توجه شده است. این مقاله با روش توصیفی و تحلیلی، ضمن معرفی آثار و محتواهای تبلیغی حوزه علمیه قم، به نقد و بررسی آن ها می پردازد. [۲]. استادیار گروه معارف اسلامی دانشگاه قم (sharifi۵۵۵۳۰@gmail.com).

کلیدواژه ها

واژگان کلیدی: تبلیغ دین, آثار تبلیغی, محتوای تبلیغی, سده اخیر, حوزه علمیه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.