‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬ بررسی ارتباط بین افشای سرمایه فکری صورت های مالی و شناسایی اطلاعات حسابداری در شرکت هایی با تکنولوژی مدرن

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های جدید در مدیریت و حسابداری، دوره: 6، شماره: 8
  • کد COI اختصاصی: JR_JRMA-6-8_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 171
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

افسانه صادقیان

دانشجوی دکتری حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان

چکیده

مباحث مربوط به سرمایه فکری، نوآوری و ایجاد ارزش از جمله موضوعاتی هستند که علاوه بر محیط های حرفه ای و دانشگاهی، توجه ویژه مدیران، سرمایه گذاران، نهادهای اقتصادی و دولت ها را نیز به خود جلب کرده اند. علی رغم اهمیت روزافزون سرمایه فکری در ارزش آفرینی، بسیاری از سیستم های حسابداری فعلی از نقش و اهمیت فزاینده حق مالکیت معنوی و دانش در سازمان های عصر نوین غافل بوده و از سنجش ارزش واقعی دارایی ها در محاسباتشان ناتوان هستند. می توان گفت که سنجش سرمایه فکری به دلیل ماهیت ناملموس و غیرفیزیکی آن دشوار می باشد. در این زمینه، برخی از پژوهشگران نشان داده اند که عدم شناسایی سرمایه فکری در صورتهای مالی، منجر به ضعف شناسایی اطلاعات حسابداری در توضیح ارزش بازار شده است. این عدم شناسایی سرمایه فکری همچنین می تواند تبعات اجتماعی- اقتصادی دیگری نیز برای شرکت ها، بازارهای مالی و بطور کلی جامعه در بر داشته باشد. در این راستا، افشای داوطلبانه سرمایه فکری به عنوان راه حلی مناسب پیشنهاد گردیده است. در این مقاله، ارتباط شناسایی اطلاعات حسابداری و افشای سرمایه فکری در شرکت های با تکنولوژی مدرن مورد بررسی قرار گرفته است. تعداد ۷۰ شرکت از شرکتهای پذیرفته شده در سازمان بورس و اوراق بهادار تهران در قلمرو زمانی ۱۳۹۵ الی ۱۴۰۱ و به شیوه حذف سیستماتیک انتخاب شده اند. به منظور آزمودن فرضیه ها از رگرسیون پواسون استفاده شده است. یافته های حاصل از تحلیل اطلاعات این پژوهش، وجود ارتباط مستقیم و معناداری بین شناسایی اطلاعات حسابداری و افشای سرمایه فکری در شرکت های با تکنولوژی مدرن را نشان می دهد.

کلیدواژه ها

سرمایه فکری، افشای داوطلبانه، شناسایی اطلاعات حسابداری، تکنولوژی مدرن.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.