تحلیل موقعیت آموزشی در دوروس ابتدایی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی حقوق ، مدیریت ، علوم تربیتی ، روانشناسی و مدیریت برنامه ریزی آموزشی
- کد COI اختصاصی: EMACO01_1162
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 751
نویسندگان
دبیر
دبیر
دبیر
چکیده
تدریس عبارت است از تعامل یا رفتار متقابل معلم و شاگرد ، بر اساس طراحی منظم و هدفدار معلم ،برای ایجاد تغییر در رفتار شاگرد . تدریس مفاهیم مختلف مانند نگرشها ، گرایشها ،باورها ، عادتها و شیوه های رفتار وبه طور کلی انواع تغییراتی راکه می خواهیم در شاگردان ایجاد کنیم، دربر می گیرد . الگو، معمولا به نمونه کوچکی از یک شیء یا به مجموعه ای از اشیای بیشمار گفته می شود که ویژگیهای مهم و اصلی آن شیء بزرگ یا اشیاء را داشته باشد. الگوی تدریس، چارچوب ویژه ای است که عناصر مهم تدریس در درون آن قابل مطالعه است. انتخاب یک الگوی تدریس، بستگی به نوع آگاهی معلم از فلسفه و نگرشهای تعلیم و تربیت خواهد داشت. هیچ یک از روشهای تدریس فی نفسه خوب یا بد نیستند بلکه نحوه وشرایط استفاده از آنهاست که باعث قوت یا ضعف آنها می شود.لذا معلم با توجه به هدفهای آموزشی ،محتوای درس ،نیازها وعلایق دانش آموزان ،امکانات موجود(زمان،فضا،وسایل و....) ،تراکم دانش آموزی و.... مناسب ترین شیوه را برای یک تدریس مطلوب انتخاب نماید.مسلما در یک جلسه تدریس،الزاما نباید فقط از یک روش استفاده کنیم وبر حسب موقعیت می توانیم ترکیبی از الگوها وروشهای تدریس را مورد بهره برداری قرار دهیم برای انجام این مهم باید شناخت، توانایی ومهارت فراوان در به کار بردن الگوهای متنوع تدریس داشته باشیم. در این محتوا قصد داریم طراحی آموزشی و سناریو و الگوهای برتر تدریس درس درس جمع و تفریق اعداد دو رقمی را در کتاب ریاضی پایه دوم جهت تدریس بهتر و معماری نوین تدریس معرفی نماییم.معماری نوین تدریسبا عنایت به نقش موثر روش های فعال یاددهی - یادگیری در تعمیق و پایداری آموخته های فراگیران، و از آنجا که تدریس موثر می تواند سبب شکوفا شدن استعدادهای دانش آموزان و تقویت مهارت ها و قابلیت های آنان شود؛ لازم است از روش های هدفمند، جذاب و موثر در آموزش و تدریس در کلاس درس به دانش آموزان استفاده شود.آنچه که از آن به عنوان روش تدریس یاد می شود، تدبیر و تمهیدات و برقراری تعاملاتی است که از سوی معلم بر اساس مهارت و تجارب وی در یک جلسه تدریس روی می دهد.لذا می بایست تدوین معماری نوین تدریس از این منظر برای حصول به اهداف زیر برنامه ریزی و اجرا گردد.تغییر نگرش در فعالیت های یاددهی – یادگیری ایجاد تحرک و پویایی در بین همکاران ترغیب همکاران به استفاده از روش های فعال یاددهی یادگیری تشویق همکاران به استفاده از فناوری اطلاعات با توجه به هوشمند شدن مدارس شناسایی معلمان موفق در امر تدریس و تشویق آنان استفاده مستمر و کارآمد از فناوری های نوین در تدریس و نقش آن در کیفیت یادگیری تبادل تجارب مفید آموزشی و تغییر در دیدگاه آموزشی همکاران به کارگیری روشهای فعال و مشارکت فراگیران در فعالیت های یاددهی – یادگیری اهمیت و ضرورت اجرای معماری نوین تدریس :تهیه و بکارگیری محتوای الکترونیکی و روش های متنوع و فعال تدریس آشنایی همکاران با شیوه های مختلف تدریس و استفاده از وسایل آموزشی کیفیت بخشی به فرآیند ارزشیابی پیشرفت تحصیلی(کیفی – توصیفی)کلیدواژه ها
فعال یاددهی-تشویق همکاراناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.