تاثیر محیط آموزشی بر سلامت روان دانش آموزان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس ملی پژوهش های نوین در تعلیم و تربیت، روانشناسی، فقه و حقوق و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: ABUCONPA12_256
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 843
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رقیه حاجتی

۱-فوق لیسانس روانشناسی عمومی،دانشگاه آزاد فیروزآباد، فرهنگی آموزش و پرورش

محمدعلی وطن خواه

۲- فوق لیسانس روانشناسی کودکان استثنایی، دانشگاه آزادفیروزآباد، فرهنگی آموزش و پرورش

ریحانه علی نژاد

۳-کارشناسی روانشناسی عمومی، دانشگاه آزاد فیروزآباد، فرهنگی آموزش و پرورش

بلقیس بهروزی زاده

۴- علوم تربیتی ،گرایش مدیریت برنامه ریزی ، دانشگاه پیام نور برازجان

چکیده

محیط آموزشی می تواند تاثیر چشمگیری بر سلامت روانی دانش آموزان داشته باشد. یک محیط آموزشی حمایت گر و موفق، می تواند بهبود عزت نفس و اعتماد به نفس دانش آموزان را تسهیل کرده و به تحقق پیشرفت تحصیلی آن ها کمک نماید. از سوی دیگر، محیطی که با استرس و فشارهای زیاد مواجه باشد، ممکن است عواقب منفی مانند اضطراب، افسردگی و کاهش کارایی تحصیلی را برای دانش آموزان به دنبال داشته باشد.برای ارتقای سلامت روانی دانش آموزان، ضروری است که محیط آموزشی مناسبی فراهم شود. این شامل فضاهای آموزشی مناسب با تجهیزات کافی، مبلمان مناسب و تنظیمات نورپردازی صحیح می شود که به دانش آموزان احساس امنیت و راحتی می دهد. همچنین، توجه به جو عاطفی محیط آموزشی و ارتقای تعاملات مثبت بین دانش آموزان و معلمان نقش مهمی در بهبود روانشناسی اجتماعی دانش آموزان دارد. این مقاله به بررسی تاثیرات محیط آموزشی بر سلامت روان دانش آموزان می پردازد. سلامت روانی به عنوان یک ابعاد مهم از بهره وری تحصیلی و عمومی شخصیت دانش آموزان شناخته می شودکه با تعریف دقیقی از سلامت روانی آغاز می شود و سپس به بررسی تاثیرات مثبت و منفی محیط آموزشی بر این ابعاد می پردازد.

کلیدواژه ها

محیط آموزشی، فضای فیزیکی،ایفای نقش،فضاسازی ذهنی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.