سیستم مهار بازویی و کمربند خرپایی: پیشرفت های اخیر و تاثیر آن در ساخت ساختمان های بلند

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: EBUCONF21_091
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 174
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید مسعود هاشمی

کارشناسی ارشد، مهندسی عمران، دانشکده مهندسی، دانشگاه زنجان،

چکیده

سیستم مهار بازویی و کمربند خرپایی یکی از رایج ترین سیستم های مقاومت در برابر بارهای جانبی در ساختمان های بلند و فوق العاده بلند است. فراگیری این سیستم به دلیل کارایی بالای آن است که از طریق تعداد زیادی از تحقیقات که جنبه های مختلف مرتبط با سیستم مهار بازویی و کمربند خرپایی را مورد بحث و بررسی قرار داده اند، تایید و اثبات شده است. بنابراین، ترکیب و خلاصه سازی نکات و روش های اصلی در مطالعات قبلی از طریق یک مرور جامع ضروری است تا راهنمایی برای طراحان و پژوهشگران، به ویژه کسانی که به تازگی با این زمینه تحقیقاتی آشنا شده اند، فراهم کند. با توجه به گستردگی زمینه تحقیقاتی این سیستم، این مقاله به تشریح اجزا، پیکربندی ها،: پیشرفت های انجام گرفته، انواع سیستم مهار بازویی از دیدگاه های مختلف، عواملی که بر عملکرد تاثیر می گذارند، رفتار سازه ای سیستم تحت بارهای مختلف، مزایا و معایب سیستم مهار بازویی ، علاوه بر خلاصه ای از مسائل طراحی اصلی که در بررسی های بعدی مورد بحث قرار خواهد گرفت، می پردازد. در نتیجه، این مقاله می تواند به عنوان نقطه کانونی برای محققین و طراحان در نظر گرفته شود تا درک عمیقی از این سیستم ایجاد کنند و تا حد امکان از ایرادات سیستم دوری کنند و در نتیجه منجر به بکارگیری کارآمدتر سیستم می شود و توانایی ادغام این سیستم را در مفاد و دستورالعمل های طراحی می دهد.

کلیدواژه ها

مهار بازویی، کمربند خرپایی، ساختمان بلند، سیستم مقاوم مقابل بارهای جانبی، مسیر بارگذاری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.