ارائه روشی برای بهبود عملکرد شبکه های عمیق GAN با تغییر نرخ آموزش ایستا به پویا مبتنی بر گرادیان کاهشی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی تحقیقات نوین در مهندسی برق و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: ECIT03_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 204
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا جوادی سبدانی

گروه مهندسی برق و کامپیوتر ، دانشگاه آزاد اسلامی مبارکه - اصفهان - ا یران

فرهاد نوابی فر

استادیار گروه مهندسی برق و کامپیوتر ، دانشگاه آزاد اسلامی مبارکه - اصفهان - ا یران

یعقوب صابری

گروه مهندسی کامپیوتر ، دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد - اصفهان - ایران

چکیده

محققین برای نزدیک ساختن رفتار ماشین به رفتار انسان و استفاده از دانش یادگیری عمیق، تلاش های زیادی انجام داده اند، اما چالش اصلی در این زمینه، تعامل و درک ماشین از مفاهیم انتزاعی و پیچیده مانند ارتباطات بین اشیاء است. شبکه ی GAN یکی از روش های یادگیری عمیق است که با استفاده از دو قسمت تولید کننده و تمیز دهنده، بهبود یادگیری و حل برخی از چالش ها را به ارمغان می آورد. تولید داده های ورودی و بهینه سازی تابع هزینه از چالش های اصلی شبکه های GAN هستند. شابکه های CGAN یاشبکه های GAN مشروط، این امکان را می دهند که داده های تولید شده را کنترل کنیم. در این شبکه ها از توابع هزینه مختلفی استفاده می شود که معمولا بر اساس روش گرادیان و با استفاده از یک نرخ آموزش مشخص، شبکه آموزش می بیند. در این مقاله روشیپیشنهاد شده است که به جای استفاده از یک نرخ آموزش ثابت، نرخ آموزش را به صورت پویا تنظیم می کند که می تواند به کاهش زمان و مراحل رسیدن به مقدار بهینه آموزش کمک کند. نتایج تجربی با استفاده از پایگاه داده ی MNIST نشان می دهد که در روش پیشنهادی، کارایی ۱۰% بهتر از نرخ آموزش ثابت است. بنابراین از روش پیشنهادی می توان برای آموزش شبکه های GAN با کارایی بالاتری استفاده کرد

کلیدواژه ها

شبکه های GAN، آموزش پویا، یادگیری ماشین، نرخ ثابت، گرادیان کاهشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.