بررسی تاثیر اختلال خواب بر کیفیت زندگی و پیشرفت تحصیلی در دانش آموزان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و سبک زندگی
  • کد COI اختصاصی: ICPE13_159
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 243
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن کریمی منجرموئی

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج

محمدرضا صدری

دکتری تخصصی روانشناسی تربیتی پژوهشگر دانشگاه آرهوس دانمارک

چکیده

پژوهش حاضر با هدف تبیین تاثیر اختلال خواب بر کیفیت زندگی و پیشرفت تحصیلی در دانش آموزان شهرستان لردگان انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه دانش آموزان مقطع متوسطه دوم شهرستان لردگان تشکیل دادند، که در سال تحصیلی ۱۴۰۲ - ۱۴۰۱ مشغول به تحصیل بودند و جمعیت آنها مشتمل بر ۱۲۰۰ دانش آموز بود. به منظور آزمایش فرضیه های مرتبط با هدف پژوهش، به صورت نمونه گیری تصادفی خوشه ای چند مرحله ای تعداد ۳۱۲ نفر از دانش آموزان دوره متوسطه دوم شهرستان لردگان انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. بر روی هر یک از آزمودنی ها پرسشنامه های کیفیت خواب پیتزبورگ (۱۹۹۷)، کیفیت زندگی سازمان جهانی بهداشت (WHOQOL-BREF) اجرا شد و برای ارزشیابی پیشرفت تحصیلی دانش آموزان، از معدل کتبی نیمسال دوم (خرداد ماه) دانش آموزان استفاده شد. بعد از جمع آوری و استخراج داده ها، نمرات شرکت کنندگان با استفاده از تحلیل همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج حاصل از ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که بین اختلال خواب با کیفیت زندگی و پیشرفت تحصیلی در دانش آموزان شهرستان لردگان رابطه منفی معناداری وجود دارد. همچنین نتایج ضرایب رگرسیون چندگانه نشان داد که بیشترین نقش و تبیین اختلال خواب بر کیفیت زندگی است، به طوری که با هر واحد تغییر در واریانس آن، به اندازه ۵۹۲ / ۰ - در واریانس نمره کیفیت زندگی تغییر ایجاد میشود. و بعد از آن پیشرفت تحصیلی به صورت معکوس به میزان ۲۸۸ / ۰ - پیش بینی می گردد. در ادامه نتایج حاصل به صورت مبسوط تر مورد بحث و نتیجه گیری قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

اختلال خواب، کیفیت زندگی، پیشرفت تحصیلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.