بررسی رابطه بین مدیریت دانش و ارتقاء بهره وری کارکنان آموزشگاه های آزاد شهرستان بهشهر

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و سبک زندگی
  • کد COI اختصاصی: ICPE13_117
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 146
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم عرب

محقق و فارغ التحصیل رشته جامعه شناسی از دانشگاه بابل

چکیده

عصر امروز، عصر تغییر و همسویی با آن است، تغییرات تکنولوژیکی و بخصوص تکنولوژی اطلاعات موجب گردیده تا توفیق سازمانها در گرو همگامی با آن باشد، اما وقتی صحبت از تغییر میشود، تغییر برنامه ریزی شده است. تغییر برنامه- ریزی شده تغییری است که براساس شناخت محیط و نیازهای سازمان باشد و معمولا تدریجی تا بنیادی .تئوری پردازان بزرگ اقتصادی و تجاری دانش را به عنوان مزیت رقابتی نهایی برای سازمانهای جدید و کلید پیروزی آن بیان کرده اند و استدلال میکنند که دانش تنها منبعی است که مشکل و یا حتی غیرممکن است که تقلید یا کپی شود. بهره وری در واقع تلفیقی از شاکله های کارایی و اثربخشی است در واقع بهره وری از تلفیق این دو سرچشمه میگیرد. در واقع نسبت ستانده واقعی به نهاده واقعی است. در این تحقیق به نقش مدیریت دانش در ارتقاء بهره وری می پردازیم .این تحقیق از نظر مکانی در استان مازندران در سال ۱۴۰۲ و جامعه آماری شامل کلیه کارکنان آموزشگاه های آزاد شهرستان بهشهر میباشد تحقیق حاضر به بررسی رابطه بین ابعاد مدیریت دانش شامل: اکتساب دانش، ایجاد دانش، ذخیره دانش، توزیع دانش و نگه داری دانش درارتباط با ارتقاء بهره وری کارکنان می پردازد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه میباشد. حجم نمونه جهت آزمون آماری ۲۷۴ نفر میباشد که براساس جدول مورگان تعیین گردید. ازاین تعداد ۲۳۴ نفر جمع آوری شد و از نرم افزار spss جهت آزمون و تحلیل استفاده گردید. در این پژوهش از پرسشنامه استاندارد استفاده شده که روایی آن تایید شده است ولی برای پایایی آن نیاز به ضریب آلفای کرونباخ داریم که سطح پایایی ۸۷ % مشاهده گردید. بر اساس نتایج این مطالعه از پنج بعد مدیریت دانش ابعاد اکتساب دانش و ایجاد دانش با بهره وری کارکنان معنی دار شده است ولی ابعاد ذخیره دانش، توزیع دانش و نگهداری دانش رابطه معنی داری نداشته است.

کلیدواژه ها

مدیریت دانش،کارایی، اثربخشی،بهره وری، کارکنان آموزشگاه های آزاد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.