مقایسه ی میزان بکارگیری تفکر خلاق و انتقادی در دانش آموزان پسر دوره ابتدایی شهر کلات

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و سبک زندگی
  • کد COI اختصاصی: ICPE13_105
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 106
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قاسم مظلوم دربندی

کارشناسی روانشناسی عمومی و آموزگار دوره ی ابتدایی

زهرا خجسته سیرزار

کارشناسی روانشناسی عمومی و آموزگار دوره ی ابتدایی

چکیده

پژوهش حاضر سعی دارد به مقایسه ی میزان بکارگیری تفکر خلاق و انتقادی در دانش آموزان پسر دوره ی ابتدایی شهر کلات بپردازد. تحقیق حاضر از نوع تحقیقات نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون است. جامعه آماری پژوهش حاضردانش آموزان پسر دوره ی ابتدایی شهر کلات می باشد که ۳۰ نفراز دانش آموزان بصورت تصادفی به عنوان حجم نمونه آماری انتخاب شد. دراین گروه آزمودنیها در دو گروه ۱۵ نفری جایگزین می شود و سپس کلیه تست های مورد نظر بر روی هر دو گروه اجرا گردید، بعد از آن گروه آزمایش به مدت ۱ ماه و هر هفته ۳ جلسه و به میزان ۴۵ تا ۶۰ دقیقه متغیر تفکر خلاق و انتقادی را دریافت کردند. پس از آن به مدت یک هفته هیچگونه مداخله ای صورت نگرفت و مجددا آزمایش ها به عمل می آید و ضمن استخراج داده ها، نتایج آزمودنی ها مورد تحلیل آماری قرار گرفت. پس از مطالعات مقدماتی منابع و پژوهش های انجامیافته در حیطه محیط پژوهش با در نظر گرفتن نوع و چگونگی میزان بکارگیری تفکر خلاق و انتقادی اقدام به آماده سازی کلاس خواهد شد وبرای گردآوری یافته های مربوط به تفکر خلاق از آزمون خلاقیت عابدی و همکاران (۱۳۹۲) و پرسشنامه تفکر انتقادی ریکیتس و همکاران (۲۰۱۰) استفاده گردید که روایی آن مورد تایید اساتید متخصص و پایایی آن بااستفاده از آزمون آلفای کرونباخ ۸۰ / ۰ برآورد و مورد تایید قرار گرفته است. قابل ذکر است که کلیه ی تجزیه و تحلیل های آماری در تحقیق حاضر با استفاده از نرم افزار spss نسخه ی ۱۶ انجام شده است و نتایج نشان داد که میزان بکارگیری تفکر خلاق و انتقادی دانش آموزان در پیشرفت تحصیلی تاثیر مستقیمی دارد.

کلیدواژه ها

تفکر خلاق، تفکر انتقادی، پیشرفت تحصیلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.