شاخصه های زن مومن انقلابی از دیدگاه قرآن
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و سبک زندگی
- کد COI اختصاصی: ICPE13_077
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 434
نویسندگان
طلبه ی سطح دو جامعه الزهرا
چکیده
هر مکتب و فرهنگی برای انسان خوب، تعاریف و شاخصه هایی را به جامعه خویش معرفی میکند تا افراد با تخلق به آن شاخصه ها، زندگی سعادتمندی داشته باشند. مکتب اسلام نیز از این مسئله مستثنی نبوده و در طول تاریخ بشریت، انسانهای شاخصی را در صنف زن و مرد برای جامعه ی بشری معرفی کرده است. قرآن دو زن نمونه را برای کل بشریت به عنوان زن شاخص معرفی کرده که نشان از این دارد که مکتب اسلام برای زنان ارزش روحی و انسانی والایی قائل است. از آنجایی که جنس زن در دوره های مختلف مورد توجه بوده و گاهی مکاتبی با آن به عنوان جنس و کالا و حتی برده برخورد داشته اند، لذا لازم آمد تا با مراجعه به قرآن، شاخصه های زن مومن و انقلابی استخراج شود تا بر همگان روشن شود که زن چه جایگاه والا و عالیای در جامعهی انسانی دارد و چگونه به خاطر شاخصه هایش باید به او اقتدا شود.با مراجعه به کتابخانه و با استفاده از منابع تفسیری و روایی و تربیتی ذیل موضوع زن، به بیان شاخصه های زن مومن وانقلابی پرداخته شد و چنین به دست آمد که زن در دو ساحت فردی و اجتماعی میتواند ویژگی های بارزی همچون تقوا، حجاب و عفاف، پرهیز از خودنمایی، راستگویی و عذرپذیری و عذرخواهی، به عنوان شاخصه های فردی، و همچنین اهتمام به نهاد خانواده، بصیرت و بینش سیاسی، استقامت و خودباوری، مشارکت فرهنگی و اجتماعی، حضور فعال در عرصهی اجتماع و تلاش و همت در برداشت موانع و مشکلات، به عنوان شاخصه های اجتماعی، داشته باشد.کلیدواژه ها
زن، مومن، شاخصه، انقلابی، شاخصه های فردی، شاخصه های اجتماعیمقالات مرتبط جدید
- روایت پژوه ی تجربه مواجهه با افت تحصیلی ناگهانی یکی از دانش آموزان ممتاز در پایه ششم ابتدایی
- بررسی و ارزیابی تاثیر انجمن اولیا و مربیان در بهبود کیفی آموزش در مدارس ابتدایی دخترانه شهرک بزین شیراز
- اثربخشی آموزش تفکر انتقادی بر اهمالکاری تحصیلی دانشجویان
- بررسی رابطه هوش هیجانی و مدیریت زمان با بهداشت روانی دبیران دوره متوسطه شهر خرمآباد
- مقایسه تطبیقی نقش بازی های سنتی و دیجیتال در آموزش و یادگیری دانش آموزان ابتدایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.