بررسی مولفه های درمان افسردگی و اضطراب مبتنی بر شفقت گیلبرت در نهج البلاغه
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و سبک زندگی
- کد COI اختصاصی: ICPE13_032
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 300
نویسندگان
موسسه آموزش عالی حکمت رضوی
چکیده
درمان متمرکز بر شفقت (CFT) پل گیلبرت، یک سیستم رواندرمانی موج سوم رفتاردرمانی است. یکی از موضوعات کانونی این رویکرد، استفاده از آموزش ذهن مشفق برای یاریرساندن به افراد و ایجاد ملایمت درونی، امنیت و تسکین از طریق شفقت به خود و دیگران است. این رویکرد به درمانجویان کمک میکند تا الگوهای شناختی و هیجانی مشکل ساز مرتبط با اضطراب، افسردگی، خشم، خود انتقادگری، شخصیت زدایی و شیدایی خفیف (هیپومانیا) خود را تغییر دهند . هدف از انجام این پژوهش، بررسی مولفه های درمان افسردگی و اضطراب مبتنی بر شفقت گیلبرت در نهج البلاغه است. امام علی (ع) در نهج البلاغه، برای درمان و پیشگیری از اختلالات خلقی، راهکارهایی ارائه نموده اند که در درمان متمرکز بر شفقت تا حدی بدانها اشاره شده است. پژوهش حاضر با تکیه بر مطالعات کتابخانه ای و با روش توصیفی و تحلیلی، ضمن تشریح مولفه های درمان شفقت محور شامل (انگیزه، حساسیت، همدردی، تحمل پریشانی، همدلی، عدم قضاوت، توجه شفقت آمیز، احساسات، تفکر، تمرکز و رفتار شفقت آمیز)، با تفحص در نهج البلاغه و تامل در کلام مولای متقیان حضرت علی (ع)، استخراج و تبیین گردید. در نهایت، به برخی راهبردها برای جلوگیری و درمان افسردگی و اضطراب از دیدگاه نهج البلاغه اشاره شده است.کلیدواژه ها
افسردگی، اضطراب، درمان مبتنی بر شفقت، نهج البلاغه، گیلبرتمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.