جریان شناسی شعر معاصر (شعر دال) با توجه به آثار ماریا آریانا

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس بین المللی زبان، ادبیات، تاریخ و تمدن
  • کد COI اختصاصی: ICLP11_105
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 101
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرش آذرپیک

مدیر اندیشکده ی کلمه گرایان ایران (فرائیسم)

پروین احمدی

فعال اندیشکده ی کلمه گرایان ایران (فرائیسم)

چکیده

یکی از رویکردهای شعر زبان نسبت به کلمات بازیزبانی و ماتریال پنداشتن کلمات است به گونه ای که کلمات ابزارها،مواد و مصالح شاعر به شمار می آمدند. در این رویکرد که راهبر آن در ایران رضا براهنی است، نحوگریزی، معنازدایی،چندصدایی، جابه جاسازی های پرتابی و... از مولفه های شعر زبان به شمار می آید. در این پژوهش ابتدا مولفه های شعر دالاز ژانرهای مکتب اصالت کلمه به راهبری آرش آذرپیک مورد تشریح و تفصیل و تفسیر قرار خواهد گرفت. شعر دال بربنیان نگرگاه آنیمیستی عریانیسم به وجود کلمه شکل گرفته است. لذا کلمه ماتریال یا ابزار نیست بلکه موجودی زندهاست. و مورد بازی زبانی قرار نمی گیرند بلکه تبدیل به کاراکترهایی زنده، کنشگر که گاه از فضای کاراکتر کنشگرفراروی می کنند و در نهایت مبدل به کلمه_کاراکترهایی تحلیلگر می شوند. لذا این نوشتار به تحلیل ژانری شعر دالپرداخته و آثاری از ماریا آریانا بر این مبنا مورد بررسی قرار می گیرد. تا مشخص شود که بازیزبانی رویکردی متفاوت ازکلمه_کاراکتری در شعر دال دارد. زیرا در شعر دال کلمات ماتریال یا ابزار نیستند بلکه موجوداتی وجودمند هستند که درپی شدن هایی تعالی خواهانه متن را به عرصهی زیست خود تبدیل کرده اند.

کلیدواژه ها

شعر دال، کلمه_کاراکتر، آنیمیسم زبانی، آرش آذرپیک، جریان شناسی شعر معاصر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.