کاربرد صنایع ادبی در عاشقانه ی سهراب و گرد آفرید شاهنامه ی فردوسی باتاکید برصنعت اغراق

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس بین المللی زبان، ادبیات، تاریخ و تمدن
  • کد COI اختصاصی: ICLP11_072
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 207
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ژولیا خانی خلیفه محله

دانشجوی دکتری زبان وادبیات فارسی،واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری،دانشگاه آزاد اسلامی،تهران ،ایران

چکیده

فردوسی با عشق به ایران زمین و با الهام از آموزه های دینی و اخلاقیاش، بلندترین اثر منظوم حماسی تاریخ ایران، شاهنامهرا سرود. او در دل رزم ها و دلاوری ها اندیشه های والا، خصلت های نیکو، آرمان ها و آرزوهای ملی و بیداری حسملی ایرانی به نمایش می گذارد. او از صنایعی ادبی برای نمایش لحظه ها، توصیف صحنه ها و القای عواطف انسانی بهرهمی برد در حدی که خواننده را از غرض اصلی باز ندارد؛ زیرا از سحر کلام خویش به خوبی آگاهست و به خلق واژه هاییمی پردازد که بیشترین بار عاطفی را در پذیرش و تایید داشته باشد .این پژوهش به روش کتابخانه ای و به شیوه ی توصیفیتحلیلی نگاشته شده است. مقاله ی حاضر بر این است تا به این پرسش ها پاسخ گوید: کاربرد صنایع ادبی در عاشقانه یسهراب و گردآفرید شاهنامه ی فردوسی چگونه است؟ صنعت اغراق به عنوان یکی از عناصر اصلی حماسه چگونه قابلتفسیر است؟

کلیدواژه ها

صور خیال، اغراق ، شاهنامه فردوسی، وجه غالب ادبی، سهراب و گردآفرید

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.