الگوی مصرف گازطبیعی در بخش خانگی
- سال انتشار: 1384
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی انرژی
- کد COI اختصاصی: NEC05_042
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1786
نویسندگان
مدیریت برنامه ریزی تلفیقی، شرکت ملی گاز ایران
چکیده
سرعت تولید، انتقال و توزیع گازطبیعی در نقاط مختلف کشور رابطه مستقیمی با روند تقاضای این حامل انرژی داشته و لذا ب ه منظور برنامه ریزی و استفاده بهینه از منابع و ت أسیسات گازی پیش بینی تقاضای آتی گازطبیعی در بخش های مختلف از جمله بخش خانگی اهمیت زیادی دارد . یکی از عوامل م ؤثر در پیش بینی تقاضای گازطبیعی شناسایی الگوی مصرف خانوار می باشد . رفتار مصرفی خانوارهای مصرف کننده گازطبیعی از بعد مکانی و زمانی تغییر پیدا می کند . از بعد زمانی مصارف به دو بخش پایه و گرمایشی تقسیم می گردد . مصارف پایه ( عادی ) شامل پخت و پز و آب گرم مورد نیاز خانوارها بوده ولی بخش عمده ای از مصرف خانوارها با بیش از %60 از حجم مصرف سالیانه به مصارف گرمایش اختصاص داشته که تنها در فصل سرد سال اتفاق می افتد . از آنجا یی که این بخش از مصرف خانوار بستگی زیادی به درجه حرارت محیط داشته و ایران نیز از تنوع آب و هوایی نسبت ا کشورً زیادی برخوردار می باشد . لذا رفتار مصرف خانوار از بعد مکانی مصرف نیز تفاوت داشته و در استان های سردسیر، گرمسیر و معتدل تفاوت ق ابل ملاحظه ای وجود دارد . با توجه به سهم اندک مصارف ماه های گرم به ماه های سرد این بخش ( حداکثر %)20 ، بخش خانگی را می توان نوعی مصرف کننده فصلی عنوان کرد . بخش خانگی نسبت به سایر بخش های مصرف از ضریب بار مصرف پائین تری برخوردار است و از آنجا یی که ظرفیت نهایی سیستم تولید، انتقال و توزیع گازطبیعی برای پاسخگویی در زمان حداکثر مصرف بایستی طراحی و با هزینه های ارزی و ریالی قابل توجهی اجرا گردد، ( حدود %50 از کل مصرف گاز در زم ـان حداکث ـر مصرف به بخش خان ـگی اختصاص دارد ) لـذا بکارگی ـری راهکارهای مناسب در این بخش به منظور بهینه سازی مصرف ضروری می باشد .کلیدواژه ها
الگوی مصرف، مصارف پایه، مصارف گرمایش، ضریب باراطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.