تبیین پدیدار شناسی آزادی از منظر اگزیستانسیالیسم درکتاب هستی و نیستی ژان پل سارتر

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس بین المللی زبان، ادبیات، تاریخ و تمدن
  • کد COI اختصاصی: ICLP11_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 216
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم هوشیار

گروه زبان انگلیسی، واحد همدان، دانشگاه آزاد اسلامی، همدان، ایران

چکیده

رویکردهای فلسفی قرن بیستم در خصوص ماهیت وجودی بشر در آثار ادبی نقش موثری ایفاء کردند و دوره ادبیاتفلسفی را رقم زدند. بی تردید سارتر به عنوان یکی از تاثیرگذارترین فیلسوفان دوران معاصر، با الهام از ادموند هوسرل کهخود دلبسته مارتین هایدگر بود و با رویکرد هستی شناسی درکتاب هستی و نیستی، مسیر فلسفه غرب را تغییر داد. می توانگفت که این کتاب با تمرکز برشناسایی انواع هستی از رویکرد پدیدارشناسی برای تبیین تحلیل های اگزیستانسیالیستی بهرهبرده است و در صدد است تا آگاهی پدیدارشناسی را در چارچوبی نوینی پایه گذاری کند، به نحوی که انسان آزاد، مسئولهستی وجودی خود باشد. در این مقاله برآنیم تا با روش توصیفی- تحلیلی و با بهره گیری از پدیدارشناسی به بررسی چالشفلسفه وجودی با محوریت آزادی و تعهد بشر بپردازیم.

کلیدواژه ها

آزادی، اگزیستانسیالیسم، ، سارتر، هستی، نیستی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.