بررسی خواص الکترونیکی پروسکایت مضاعف (دوگانه) عاری از سرب به عنوان لایه جاذب در سلول های خورشیدی پروسکایتی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین همایش ملی علوم و فناوری های نوظهور و شالوده شکن در حوزه دفاعی
  • کد COI اختصاصی: EDST01_116
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 44
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غزاله بقاء

عضو هیئت علمی وابسته دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران

کتایون سماواتی

عضو هیئت علمی تمام وقت (مدیریت گروه فیزیک) دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران

چکیده

سلول های خورشیدی در صنایع دفاعی به عنوان یک منبع انرژی قابل اعتماد و قابل استفاده برای تجهیزات مختلف، از جمله سیستم های ردیابی، انواع سنسورها و سیستم های نظارتی مورد استفاده قرار می گیرند. این سلول ها امکان تامین انرژی برای تجهیزاتی را فراهم می کنند که نیازمند منابع پایدار و مداوم هستند، به ویژه در شرایطی که دسترسی به منابع انرژی متداول مانند برق شهری محدود است. اخیرا، سلول های خورشیدی پروسکایتی به عنوان یک فناوری نوظهور در حوزه انرژی، اهمیت زیادی در صنایع دفاعی دارند. این نوع سلول های خورشیدی به دلیل ویژگی هایی مانند وزن سبک، انعطاف پذیری، تولید الکتریسیته در شرایط نور کم و خورشید، می توانند در بسیاری از برنامه های صنعتی و نظامی مورد استفاده قرار گیرند. از طرفی، پروسکایت های (مضاعف) دوگانه عاری از سرب به دلیل پایداری بالا و سمیت کم در سلول های خورشیدی پروسکایتی مورد توجه قرار گرفته اند. در این مقاله، بررسی نظری خواص الکترونیکی بر اساس تئوری تابعی چگالی (Density functional Theory)، نشان داد که پروسکایت جدید دوگانه عاری از سرب K۲AgBiBr۶ ، یک گزینه مناسب به عنوان لایه جاذب نور در سلول خورشیدی پروسکایتی است. در این مقاله، با استفاده از تقریب (GGA-PBE)، ساختار بلوری و خواص الکترونیکی پروسکایت دوگانه K۲AgBiBr۶ به شکل بالک مکعبی و دوبعدی با برش < ۱۰۰> آن بررسی شده اند. بر اساس محاسبات تحرکت حامل های بار، انرژی اکسایتون و گاف انرژی، ساختار بالک مکعبی پروسکایت دوگانه K۲AgBiBr۶ از لحاظ ساختار الکترونیکی عملکرد مناسبی به عنوان لایه جاذب در سلول خورشیدی پروسکایتی پایدار دارد.

کلیدواژه ها

سلول های خورشیدی پروسکایتی، صنایع دفاعی، پروسکایت دوگانه K۲AgBiBr۶، تئوری تابع چگالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.