سنتز کربن داتها با خاصیت نشردوگانه جهت شناسایی تری نیترو تولوئن

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین همایش ملی علوم و فناوری های نوظهور و شالوده شکن در حوزه دفاعی
  • کد COI اختصاصی: EDST01_112
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 92
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی روستایی

عضو هیات علمی پژوهشکده تجهیزات و فناوریهای انتظامی پژوهشگاه علوم انتظامی و مطالعات اجتماعی فراجا، تهران، ایران

رضا حداد

عضو هیات علمی پژوهشکده تجهیزات و فناوریهای انتظامی پژوهشگاه علوم انتظامی و مطالعات اجتماعی فراجا، تهران، ایران

محمد مهدوی

دانشجو دکتری شیمی معدنی دانشگاه رازی کرمانشاه، ایران

چکیده

امرروزه حضور روشی درجا بدون تجهیزات اضافی جهت شناسایی مواد منفجره احساس می شود. بدین منظور در این کار نقاط کربنی با نشر دوگانه از طریق اتوکلاو سنتز می گردد که قادر هستند گونه ای خاص از مواد منفجره را با دقت بالا در نمونه مکشوفه شناسایی کنند. روش های مشخصه یابی از قبیل طیف سنج تبدیل فوریه مادون قرمز ، میکروسکوپ روبشی الکترونی و زتا پتانسیل جهت تعیین گروههای عاملی موجود در سطح نقاط کربنی و ساختار آنها مورد استفاده قرار گرفتند. طیف های طیف سنج مادون قرمز وجود گروههای نیتروژن و اکسیژن در نقاط کربنی سنتز شده را تایید نمودند. این ترکیب دارای جذب پهن در محدوده ۲۰۰ تا حدود ۵۰۰ نانومتر می باشند. همچنین آنها دارای نشر در تهییج های مختلف با طول موج های نشر متفاوت می باشند، اما در طول موج تهییج ۳۶۵ نانومتر دارای نشر قوی در طول موج حدود ۴۳۶ و ۵۲۳ نانومتر می باشد. اندازه نقاط کربنی سنتز شده کمتر از ۲۰ نانومتر به دست آمد. نتایج شناسایی مواد منفجره آشکار نمود که نقاط کربنی اصلاح شده برهمکنش سریع و قویتری با تری نیترو تولوئن دارند و مقدار ثابت خاموشی برای آن M-۱ ۲.۳×۱۰۴ به دست آمد. همچنین وجود ثابت اتصال پیوند بین نقاط کربنی و تری نیترو تولوئن در مقدار ۳.۱۳×۱۰۴ M-۱ تایید کننده اتصال قوی بین نقاط کربنی و تری نیترو تولوئن می باشد. در نتیجه، حسگری ساده با دقت بسیار بالا به منظور شناسایی مقدار بسیار کم مواد منفجره ارائه شده است که در صورت وجود تری نیتروتولوئن و برهمکنش با نقاط کوانتومی کربنی باعث تغییر شدت اولیه کوانتوم داتها شده و می توان به راحتی به وجود گونه مواد منفجره در نمونه مکشوفه پی برد.

کلیدواژه ها

بین ۵-۳ واژه که با کاما (،) از هم جدا شده و در یک خط باشند (فونتB Nazanin- اندازه ۱۰)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.