جایگاه فناوری های نسل چهارم صنعت(Industry ۴.۰) جمهوری اسلامی ایران
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین همایش ملی علوم و فناوری های نوظهور و شالوده شکن در حوزه دفاعی
- کد COI اختصاصی: EDST01_108
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 378
نویسندگان
استادیار، گروه پژوهشی سنجش علم و فناوری، موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC)، شیراز، ایران
داننش آموخته دکتری علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
چکیده
انقلاب صنعتی چهارم را می توان یکی از بزرگ ترین اتفاقات در دهه های اخیر قلمداد کرد که می تواند مزایای زیادی را برای کسب و کارها، صنایع و افراد جامعه داشته باشد. این انقلاب صنعتی مبتنی بر هوشمندسازی است و به همین علت نیز تجهیزات هوشمند و فناوری هایی نظیر هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء، چاپ سه بعدی، فناوری های ارتباطی نسل جدید(۵G)، رباتیک، کلان داده، بلاک چین ها و فناوری پهباد حرف اول را در این انقلاب صنعتی می زنند. پژوهش حاضر درصدد است تا جایگاه فناوری های نسل چهارم صنعت کشورهای پیشرو جهانی و اسلامی در نظام های رتبه بندی فناوری و نوآوری را مورد بررسی قرار دهد. پژوهش حاضر از نوع توصیفی است که با رویکرد علم سنجی با استفاده از روش تحلیل محتوا و بهره مندی از فنون تحلیل هم رخدادی واژگان انجام شده است. جامعه پژوهش حاضر شامل مقالات و مطالعات علمی مرتبط با فناوری های نسل چهارم صنعت در پایگاه وب آو ساینس در ۲۰ سال گذشته می باشد. در حوزه های موضوعی هوش مصنوعی، چاپ سه یعدی، رباتیک و فناوری پهباد کشور آمریکا و در حوزه های موضوعی اینترنت اشیاء، کلان داده، بلک چین ها و ۵G کشور چین پیشتاز بوده اند. در بین کشورهای اسلامی، در هوش مصنوعی جمهوری اسلامی ایران؛ در اینترنت اشیاء و کلان داده عربستان صعودی؛ در چاپ سه بعدی و رباتیک ترکیه و در بلاک چین هاو ۵G کشور پاکستان پیشگام بودند.کلیدواژه ها
انقلاب صنعتی چهارم، فناوری ها، جمهوری اسلامی ایرانمقالات مرتبط جدید
- تحلیل چالشها و راهکارهای تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت: با تمرکز بر حلقههای مفقوده
- بازخوانی نقش دانشگاه و صنعت در توسعه ملی: از موانع تا راهکارها
- نشانگر تشخیصی جدید در ژن C-myc به عنوان کیت غیر تهاجمی تشخیص سرطان دهان
- برنامه ریزی منابع تجدید پذیر با درنظر گرفتن برنامه ریزی توسعه انتقال و تولید منابع توان راکتیو
- برنامه ریزی همزمان توسعه انتقال و منابع تولید توان راکتیو با استفاده از یک الگوریتم تکاملی بهبود یافته
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.