پایش روند شش رویه شخصیتی در میان دانشجویان سال اول تا سوم (مطالعه موردی دانشجویان دانشگاه افسری امام علی (ع))

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین همایش ملی علوم و فناوری های نوظهور و شالوده شکن در حوزه دفاعی
  • کد COI اختصاصی: EDST01_093
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 138
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاسر حاجی آقانژاد

فاطمه نبی پورزواردهی

شهین پیاده روحی

چکیده

مقدمه: از آنجایی که فرماندهان نظامی نقش بسیار موثری در امنیت کشور داشته و نیازمند توجه خاص هستند، بررسی ویژگی‎های شخصیتی آنان از اهمیت فراوانی برخوردار است و شناسایی ویژگی های شخصیتی در جهت تشخیص افراد مناسب مسند مدیریت و رهبری سازمان ها و رده-های نظامی و اداری کشور می تواند چگونگی ویژگی های شخصیتی آنان را مورد مقایسه قرار داد. هدف: با توجه به اهمیت رده فرماندهان و تاثیر آنان بر امور کشوری، تحقیق حاضر بر دانشجویان دانشگاه افسری امام علی (ع) به عنوان فرماندهان آینده ارتش جمهوری اسلامی ایران متمرکز خواهد بود. بنابراین با توجه به نقش ویژگی های شخصیتی افراد در عملکرد فرد در زندگی شخصی و حرفه ای خود و با توجه به خلا پژوهش در زمینه بررسی ویژگی های شخصیتی فرماندهان، پژوهش حاضر در جستجوی بررسی و مقایسه ی ویژگی‎های شخصیتی دانشجویان موفق و ناموفق دانشگاه افسری امام علی (ع) صورت گرفته است.مواد و روش ها: طرح پژوهش حاضر توصیفی از نوع علمی– مقایسه ای است. تحقیق توصیفی شامل روش هایی است که هدف آن‎ها توصیف شرایط یا پدیده های مورد بررسی است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دانشجویان دانشگاه افسری امام علی (ع)، شامل دانشجویان ورودی سال های ۱۳۹۹، ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ است. نحوه نمونه‎گیری از جامعه موردنظر بدین صورت است که ۲۲۰ نفر از دانشجویان مقاطع سال یکم، سال دوم و سال سوم از مجموعه ۲۲ گروهان (هر گروهان ۱۰ نفر) به طور تصادفی ساده انتخاب و از آنان جهت شرکت در پژوهش دعوت به عمل آمده است.یافته ها: میانگین عامل روان رنجوری و صفات شش گانه آن (اضطراب، پرخاشگری، افسردگی، کمرویی، شتاب‎زدگی و آسیب‎پذیری) در دانشجویان این دانشگاه کمتر از میانگین دانشجویان نمونه هنجاریابی آزمون است (مقدار t به ترتیب برابر است با ۱۳.۴۷۹-؛ ۱۰.۷۸۷- ؛ ۶.۰۲۱- ؛ ۱۶.۸۷۷- ؛ ۱۲.۴۵۶- ؛ ۶.۶۱۱- و ۱۱.۵۹۰-). روان رنجوری دانشجویان سه دهک آخر نمره فرماندهی بیشتر از دانشجویان سه دهک اول است (t=۱/۹۶۶ و ۰.۰۵> P). همچنین از بین صفات این عامل، صفات پرخاشگری، شتاب زدگی و آسیب‎پذیری در دانشجویان سه دهک آخر نمره فرماندهی بیشتر از دانشجویان سه دهک اول است که از نظر آماری معنی‎دار است. بحث و نتیجه گیری: نتایج بدست آمده بیانگر آن است که بین عامل شخصیتی روان رنجوری در دانشجویان سال یکم، دوم و سوم تفاوت وجود دارد (P< ۰/۰۵ , F=۲/۹۶۳). نتایج تحلیل بعد از آزمون LSD بیانگر آن است که بیشترین میزان روان رنجوری مربوط به دانشجویان سال دوم و کمترین میزان در دانشجویان سال اول است. همچنین روان‎رنجوری دانشجویان سال اول کمتر از دانشجویان سال دوم و سوم بوده و روان‎رنجوری سال دوم اندکی بیشتر از دانشجویان سال سوم است.

کلیدواژه ها

شخصیت، روان‎رنجوری، دانشگاه امام علی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.