کاربرد هوش مصنوعی در شناسایی تهدیدات سایبری
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین همایش ملی علوم و فناوری های نوظهور و شالوده شکن در حوزه دفاعی
- کد COI اختصاصی: EDST01_071
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 593
نویسندگان
دانشجوی دکتری مدیریت راهبردی فضای سایبر، دانشگاه عالی دفاع ملی
چکیده
با پیشرفت سریع فناوری اطلاعات و ارتباطات، تهدیدات سایبری به یکی از چالش های بزرگ جامعه جهانی تبدیل شده اند. مهاجمان سایبری از طریق شناسایی آسیب پذیری ها و بهره برداری از آنها، اهدافی نظیر ورود و دسترسی غیرمجاز، سرقت اطلاعات، ایجاد اختلال و تخریب خدمات برخط و غیره را در سازمان ها دنبال کرده و همچنین کاربران متعددی را تحت تاثیر قرار می دهند ازآنجاکه با گسترش و پیچیده تر شدن تهدیدات روش های متداول و سنتی کارایی لازم را در شناسایی و مقابله با این تهدیدات ندارند؛ لذا ضرورت به کارگیری روش های جدیدتر که مبتنی بر فناوری هوش مصنوعی و الگوریتم های آن هستند بیشتر از قبل احساس می شود. در این مقاله به کاربرد هوش مصنوعی در شناسایی تهدیدات سایبری می پردازد و برخی از تحقیقاتی که در این زمینه در ساله ای اخیر انجام گرفته است را مورد بررسی قرار می دهد. باتوجه به گستردگی و تنوع تهدیدات سایبری و عدم امکان پوشش همه تهدیدات، در این مقاله پنج مورد از تهدیداتی که دارای فراوانی بیشتری هستند مورد بررسی قرار گرفته است این تهدیدات شامل بدافزارها، نفوذ و دسترسی غیرمجاز، فیشینگ، تهدیدات روز صفر و تهدیدات پایدار پیشرفته است. نتایج اغلب تحقیقات بررسی شده حاکی از آن است که هوش مصنوعی قادر است به منظور شناسایی تهدیدات مختلف در فضای سایبری مورداستفاده قرار گیرد.کلیدواژه ها
تهدیدات سایبری، یادگیری ماشین، یادگیری عمیق، تهدیدات پایدارمقالات مرتبط جدید
- تحلیل چالشها و راهکارهای تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت: با تمرکز بر حلقههای مفقوده
- بازخوانی نقش دانشگاه و صنعت در توسعه ملی: از موانع تا راهکارها
- نشانگر تشخیصی جدید در ژن C-myc به عنوان کیت غیر تهاجمی تشخیص سرطان دهان
- برنامه ریزی منابع تجدید پذیر با درنظر گرفتن برنامه ریزی توسعه انتقال و تولید منابع توان راکتیو
- برنامه ریزی همزمان توسعه انتقال و منابع تولید توان راکتیو با استفاده از یک الگوریتم تکاملی بهبود یافته
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.