معرفی سیستم رمزنگاری پساکوانتومی (مشبکه- مبنا ) جهت مقابله با کامپیوترهای کوانتومی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین همایش ملی علوم و فناوری های نوظهور و شالوده شکن در حوزه دفاعی
- کد COI اختصاصی: EDST01_068
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 450
نویسندگان
عضو هیات علمی گروه ریاضی دانشگاه افسری امام علی(ع)
چکیده
پس ازگذشت چند دهه از ایده ی ساخت کامپیوترهای کوانتومی برای حل مسائل محاسباتی محققین پیش بینی می کنندکه در دو دهه ی آینده، کامپیوترهای کوانتومی قابل استفاده و کاربردی وجود خواهند داشت. این کامپیوترها قادر خواهند بود اکثر سیستم-های رمزنگاری موجود، از جمله RSA و رمزهای مبتنی بر خم های بیضوی مبتنی بر لگاریتم گسسته، را بشکنند. به دنبال این روند، مطالعات و کارهای تحقیقاتی در زمینه رمزنگاری پساکوانتومی گسترش یافته است. هم اکنون کلاس های متعددی از مسائل سخت وجود دارند که به نظر می رسد می توانند امنیت ساختارهای رمزنگاری را در مقابل کامپیوترهای کوانتومی تامین کنند. این مسائل سخت طیف متنوعی از حوزه ها از قبیل توابع چکیده ساز، نظریه ی کدگذاری و نظریه ی مشبکه را پوشش می دهد، که با توجه به تضمین امنیتی نظری قوی بدست آمده از ساختارهای مبتنی بر مسائل سخت مشبکه ای، رمزنگاری مشبکه مبنا یکی از رده های امیدوارکننده برای رمزنگاری پساکوانتومی محسوب می شود. در این مقاله ضمن معرفی کامپیوترهای کوانتومی به معرفی سیستم های رمزنگاری پساکوانتومی پرداخته و شرایط آنها در خصوص مقابله با کامپیوترهای کوانتومی بررسی می نماییم.کلیدواژه ها
رمزنگاری مشبکه مبنا، کامپیوترهای کوانتومی، رمزنگاری پساکوانتومیمقالات مرتبط جدید
- تحلیل چالشها و راهکارهای تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت: با تمرکز بر حلقههای مفقوده
- بازخوانی نقش دانشگاه و صنعت در توسعه ملی: از موانع تا راهکارها
- نشانگر تشخیصی جدید در ژن C-myc به عنوان کیت غیر تهاجمی تشخیص سرطان دهان
- برنامه ریزی منابع تجدید پذیر با درنظر گرفتن برنامه ریزی توسعه انتقال و تولید منابع توان راکتیو
- برنامه ریزی همزمان توسعه انتقال و منابع تولید توان راکتیو با استفاده از یک الگوریتم تکاملی بهبود یافته
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.