تعیین یک چهارچوب برای طراحی بازی جنگ فناوری های نوین در حوزه دفاعی - نظامی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین همایش ملی علوم و فناوری های نوظهور و شالوده شکن در حوزه دفاعی
  • کد COI اختصاصی: EDST01_067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 188
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد لطفی

دانشجوی دکتری مهندسی صنایع - بهینه سازی سیستم ها، گروه مهندسی صنایع، دانشکده مهندسی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران

چکیده

در این تحقیق یک چهار چوب برای طراحی بازی جنگ فناوری های نوین حوزه دفاعی – نظامی ارائه خواهد شد. هدف اصلی این تحقیق ارائه یک مدل بازی جنگ بین دو کشور قرمز و آبی مبتنی بر یک رویکرد کیفی با استفاده از روش دلفی می باشد. در این تحقیق ابتدا فناوری های نوین و شالوده شکن در حوزه دفاعی – نظامی با استفاده از مطالعات کتابخانه ای استخراج می گردد. در ادامه، پس از بدست آوردن این فناوری ها، با استفاده از نظرات خبرگان در قالب روش دلفی و بر اساس کاربرد هر کدام از فناوری ها، ماتریس بازی مبتنی بر هر کدام از راهبردها در جنگ تشکیل و نتایج آن با استفاده از روش دلفی بدست خواهد آمد. با فرض اینکه راهبردهای تهاجمی کشور قرمز به صورت {جنگ هیبریدی، جنگ سایبری، جنگ موشکی، جنگ نیابتی، جنگ روانی، جنگ ناهمگون} و راهبردهای تدافعی کشور آبی به صورت {جنگ هیبریدی، جنگ سایبری، جنگ موشکی، جنگ نیابتی، جنگ روانی} باشند. در این صورت نتایج نشان داد که راهبرد سایبری کشور مدافع در برابر راهبردهای مهاجم از امتیاز کمتری برخوردار است که دلیل امر می تواند در شرایط محیطی مدافع و شرایط سیاسی باشد. همچنین نتایج نشان می دهد امتیاز راهبرد سایبری مدافع در مقابل راهبرد هیبریدی مهاجم کمتر است که دلایل دقیق آن را می توان در مسائل مربوط به آمادگی های قبل از جنگ مهاجم دانست.

کلیدواژه ها

فناوری های شالوده شکن, بازی جنگ, روش دلفی، نظریه بازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.