بیوتروریسم و انواع سلاح های بیولوژیک

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین همایش ملی علوم و فناوری های نوظهور و شالوده شکن در حوزه دفاعی
  • کد COI اختصاصی: EDST01_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 350
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سام ترابی گودرزی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیوشیمی،دانشکده علوم و فناوری های نوین،دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی تهران،تهران، ایران

چکیده

طبق تعریف کنوانسیون ژنو، جنگ بیولوژیک عبارت است از استفاده از عوامل بیولوژیک به منظور نابودی دشمن و یا ایجاد ترس و دلهره در عموم مردم که حملات تروریستی در سراسر دنیا را نیز شامل می شود. پروتکل ژنو که در اوایل سال ۱۹۲۵ تصویب شد و در حال حاضر توسط ۶۵ کشور از ۱۲۱ کشور امضا شده است، توسعه، تولید و استفاده در جنگ سلاح های بیولوژیکی و شیمیایی را ممنوع می کند(۱). بیو تروریسم به عنوان انتشار عمدی و شیوع ویروس ها، باکتری ها، قارچ ها و دیگر عوامل بیماری زا در انسان ها، جانوران و حتی گیاهان به منظور مرگ و نابودی، ایجاد ترس و وحشت و زیان اقتصادی انجام می گردد که موفقعیت آن به دلیل ترس در جامعه و نه میزان تلفات می باشد.با توجه به گوناگونی سلاح های زیستی ، می توان برای مقابله زودهنگام با عوامل زیستی به دسته بندی سلاح های زیستی پرداخت. سلاح های بیولوژیک توسط ۱. ذرات معلق در هوا: عوامل بیماری زا با پخش شدن در هوا از (طریق تنفس وارد بدن می شوند. می توان این شیوه را موثرترین روش دانست) ۲. مواد منفجره (موشک، توپخانه،بمب) (مواد منفجره به اندازه ذرات معلق در هوا نمی توانند عامل بیماری زا را در محیط پخش کنند، چرا که بسیاری از مواد بیماری زا در لحظه انفجار از بین می روند) ۳. غذا و آب ( که برای آلوده کردن مخازن آب شهر ها باید مقادیر زیادی از عوامل بیماری زا استفاده کرد) ۴. تزریق وریدی (که برای ترور فرد یا اشخاص به کار گرفته می شود).

کلیدواژه ها

بیوتروریسم،عوامل زیستی،حملات تروریستی، رخداد زیستی، عوامل میکروبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.