تحلیل تهدیدهای بهره برداری از اینترنت رفتارها در سازمان های امنیتی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین همایش ملی علوم و فناوری های نوظهور و شالوده شکن در حوزه دفاعی
- کد COI اختصاصی: EDST01_023
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 147
نویسندگان
استادیار روانشناسی تربیتی و عضو هیئت علمی دانشکده فارابی
کارشناسی ارشد پدافند غیر عامل (امنیت ملی)
چکیده
اینترنت رفتارها IoB ، مهم ترین جریان تکنولوژی استراتژیک در سال ۲۰۲۱ می باشد و فناوری است که فعالیت های افراد را بصورت دیجیتالی ردیابی کرده و از نتیجه آن برای اثرگذاری بر رفتارها، تغییر یا اصلاح آن استفاده می کند این فناوری ، به تجزیه وتحلیل داده های رفتاری که از اینترنت اشیا و منابع دیگر جمع آوری شده و سپس تلاش برای استفاده موثر از آن، اشاره می کند. این داده ها از طریق فناوری های پوشیدنی، فعالیت های آنلاین فردی ، وسایل برقی خانگی جمع آوری می شوند که می توانند اطلاعات ارزشمندی در مورد رفتار و علاقه کاربران ارائه دهند. همچنین فناوری اینترنت رفتارها دارای ابعاد گسترده امنیتی است و دولتها و سازمانهای اطلاعاتی تلاش میکنند از این حوزه جهت گردآوری اطلاعات و دادههای گسترده از شهروندان و رهبران کشور هدف استفاده کنند تا بعد از تجزیه وتحلیل و کسب شناخت دقیق، روندها و رویدادها را درک کنند و آن ها را در مسیر دلخواه خود قرار دهند.هدف پژوهش، احصاء و تحلیل تهدیدهای مترتب بر استفاده از اینترنت رفتارها در سازمان های امنیتی است. جامعه آماری تحقیق شامل صاحب نظران حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و بخش های عملیاتی سازمان های امنیتی با حجم ۶۵ نفر است و با استفاده از پرسش نامه محقق ساخته ۱۰ سوالی در طیف لیکرت،برای هر سوال فرعی پرسش در نظر گرفته شده است. روایی پرسش نامه بر مبنای نظرخواهی از صاحب نظران و اعتبار آن نیز از طریق آلفای کرونباخ ( ۰.۸۷)صورت گرفته است. نتیجه پژوهش حاکی از آن است که به کارگیری فناوری اینترنت رفتارها به عنوان یکی از فناوری های نوین، در سازمان های امنیتی با تهدیدها و چالش هایی مواجه است که در صورت عدم توجه به رفع آنها، کارآمدی، برتری و اشراف اطلاعاتی، بهره-وری، توان امنیتی و عملیاتی در سامانه های امنیتی و اطلاعاتی را تحت تاثیر قرار خواهد داد.کلیدواژه ها
اینترنت رفتارها، اینترنت اشیا، تحلیل تهدید، سازمان های امنیتی، روان شناسی رفتاریمقالات مرتبط جدید
- تحلیل چالشها و راهکارهای تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت: با تمرکز بر حلقههای مفقوده
- بازخوانی نقش دانشگاه و صنعت در توسعه ملی: از موانع تا راهکارها
- نشانگر تشخیصی جدید در ژن C-myc به عنوان کیت غیر تهاجمی تشخیص سرطان دهان
- برنامه ریزی منابع تجدید پذیر با درنظر گرفتن برنامه ریزی توسعه انتقال و تولید منابع توان راکتیو
- برنامه ریزی همزمان توسعه انتقال و منابع تولید توان راکتیو با استفاده از یک الگوریتم تکاملی بهبود یافته
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.