نگرش ترکیبی برخی ویژگی های یادگیری عمیق برای سیستم تشخیص نفوذ در شبکه های IoT مبتنی بر SDN

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین همایش ملی علوم و فناوری های نوظهور و شالوده شکن در حوزه دفاعی
  • کد COI اختصاصی: EDST01_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 140
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود محمدعلی پور

دانشجوی دکتری مهندسی برق-مخابرات دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

چکیده

مرور ادبیات نشان می دهد که به دلیل روند رو به رشد دستگاه های متصل به اینترنت، طی سالیان اخیر حملات علیه اینترنت اشیاء به طور فزاینده ای در حال افزایش است. شبکه نرم افزار محور (SDN) یک فناوری پیشرفته امیدوارکننده رایانه ای است که اینترنت اشیاء (IoT) را پشتیبانی می کند. سیستم تشخیص نفوذ شبکه یک مولفه ضروری در محیط شبکه SDN-IoT است تا حملات را شناسایی کرده و آن ها را به دسته های مختلف طبقه بندی کند. در ادامه، این مقاله یک رویکرد مبتنی بر یادگیری عمیق را پیشنهاد می کند که حملات را شناسایی کرده و آن ها را به دسته های حملات مختلف طبقه بندی می کند. این مدل ویژگی های درونی را از لایه های یادگیری عمیق واحد بازگشتی درهم تنیده (the gated recurrent unit) (GRU) استخراج کرده و سپس ویژگی های بهینه با استفاده از تحلیل مولفه های اصلی هسته ای (kernel-PCA) استخراج می شوند. در مرحله بعد، ویژگی ها ترکیب شده و تشخیص حمله و طبقه بندی آن توسط شبکه عصبی کاملا متصل انجام می شود. شبکه پیشنهادی GRU با ادغام ویژگی ها، عملکرد بهتری نسبت به مدل GRU و سایر مدل های مبتنی بر یادگیری ماشین کلاسیک داشته است. روش پیشنهادی می تواند به صورت آنی برای نظارت موثر بر ترافیک شبکه در محیط SDN-IoT مورد استفاده قرار گیرد تا حملات احتمالی را به صورت پیش گیرانه هشدار دهد و آن ها را به دسته های مختلف حملات طبقه بندی کند.

کلیدواژه ها

یادگیری عمیق، شبکه نرم افزار محور، اینترنت اشیاء، سیستم تشخیص نفوذ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.