شبیه سازی نانوموجبر هیبرید پلاسمونیک گرافن با محصورشدگی قوی در ناحیه تراهرتز
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین همایش ملی علوم و فناوری های نوظهور و شالوده شکن در حوزه دفاعی
- کد COI اختصاصی: EDST01_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 258
نویسندگان
استادیار گروه فیزیک، دانشکده علوم پایه، دانشگاه علوم دریایی امام خمینی (ره)، نوشهر، ایران
چکیده
در این مقاله، یک نانوموجبر هیبرید پلاسمونیک گرافن که یکی از اجزاء مدارهای مجتمع فوتونیکی و اپتوالکترونیکی با کاربردهای گوناگون از جمله ارتباطات، نظامی، پزشکی و ... به شمار می رود، برای هدایت امواج نور در ناحیه فرکانسی تراهرتز پیشنهاد شده است. ساختار هندسی موجبر، از دو استوانه متقارن که در اطراف یک زیرلایه مستطیلی شکل با ضریب شکست بالا قرارگرفته، تشکیل شده است. سطح جانبی هر دو استوانه از تک لایه گرافن پوشیده شده است و همچنین استوانه ها و زیرلایه مستطیلی در یک محیط با ضریب شکست پایین قرار گرفته اند. در اینجا، ویژگی های مودال مد پلاسمون پلاریتون های سطحی با استفاده از روش المان محدود و نرم افزار کامسول مولتی فیزیک بررسی شده است. وابستگی خواص انتشاری مدها به فرکانس موج فرودی، انرژی فرمی گرافن و ابعاد ساختار هندسی موجبر به طور جزئی محاسبه شده است. با توجه به ساختار منحصر به فرد موجبر طراحی شده، طول انتشار مدها نزدیک به ۷۵۰۰ نانومتر، ناحیه مد بهنجار شده از مرتبه ۵-۱۰ و ضریب عملکرد موجبر نزدیک به ۵۰۰ بدست آمده است. با توجه به نتایج بدست آمده از شبیه سازی، این ساختار محصورشدگی قوی زیر طول موج نور و عملکرد بالا در ناحیه فروسرخ میانی را به منظور استفاده در کاربردهای عملی در مدارات مجتمع فوتونیکی را دارا می باشد.کلیدواژه ها
نانوموجبر، پلاسمونیک، گرافن، المان محدود و کامسول مولتی فیزیکمقالات مرتبط جدید
- تحلیل چالشها و راهکارهای تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت: با تمرکز بر حلقههای مفقوده
- بازخوانی نقش دانشگاه و صنعت در توسعه ملی: از موانع تا راهکارها
- نشانگر تشخیصی جدید در ژن C-myc به عنوان کیت غیر تهاجمی تشخیص سرطان دهان
- برنامه ریزی منابع تجدید پذیر با درنظر گرفتن برنامه ریزی توسعه انتقال و تولید منابع توان راکتیو
- برنامه ریزی همزمان توسعه انتقال و منابع تولید توان راکتیو با استفاده از یک الگوریتم تکاملی بهبود یافته
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.