کاربرد هوش مصنوعی در حسابداری و اقتصاد با رویکرد نگاهی به آینده و اثر آن در پیش بینی سود شرکت ها

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین همایش ملی افق های نوین در مدیریت، اقتصاد و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: THCONF07_102
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 240
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا حاج رضابیگی

دانشجوی کارشناسی ارشد، واحد رفسنجان دانشگاه آزاد اسلامی ،رفسنجان،ایران

علی بهرامی

استادیار گروه حسابداری ، واحد رفسنجان ،دانشگاه آزاد اسلامی، رفسنجان، ا یران

چکیده

در این مقاله، ما به روش شناسی استفاده از هوش مصنوعی در حوزه های حسابداری و اقتصاد می پردازیم و همچنین پیامدهایبالقوهای که ا ین فناوری ممکن است در آ ینده در ا ین زمینه داشته باشد را بررسی می کنیم و در ادامه چالش ها و فرصت ها یمرتبط با پیاده سازی هوش مصنوعی در حسابداری و اقتصاد را برر سی خواهیم کرد.صنایع حسابداری و اقتصاد به دلیل ظهور هوش مصنوعی (AI) در حال تحول سریعی هستند. ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی برای خودکارسازی وظایف، تجزیه و تحلیل داده ها و ایجاد دیدگاه و بینش ها استفاده می شوند که کسب وکارها راقادر می سازد تا تصمیمات آگاهانه تری بگیرند. در حالی که کاربرد هوش مصنوعی در حسابداری و اقتصاد هنوز در مراحل اولیهخود است، این توانایی را دارد که چشم انداز عملیاتی این حوزه ها را متحول کند. تاثیر ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی درحال حاضر مشهود است و انتظار م یرود در سالهای آ ینده تقو یت شود .یکی از مزایای کلیدی استفاده از هوش مصنوعی، پتانسیل افزایش خودکارسازی وظایف است. با استفاده از هوش مصنوعی،طیف وسیع تری از وظایف که به طور سنتی توسط حسابداران انجام می شود، از جمله تهیه مالیات، حسابرسی، و برنامه ریزیمالی، می تواند خودکار شود و منجر به افزایش کارایی و دقت گردد .همواره سرمایه گذاران و تحلیلگران مالی از سود به عنوان یکی از معیارهای اصلی جهت ارزیابی شرکتها استفاده می کنند وسرمایه گذاران تمایل به اندازه گیری میزان سود و جریان نقدی آتی دارند تا نسبت به نگهداری و یا فروش سهام خود تصمیم گیریکنند، آنان با پیشبینی سود نسبت به وضعیت یک شرکت قضاوت مینمایند. بدین منظور از روش ها و مدل های متفاوتی به منظو رپیش بینی سودهای آتی شرکت استفاده می شود. در این مقاله، روش هوش مصنوعی مورد مطالعه قرار گرفته است.نتایج نشان داد که مدل هوش مصنوعی به طور معناداری، از توان بیشتری نسبت به سایر روش ها برخوردار است .

کلیدواژه ها

هوش مصنوعی، حسابداری ، اقتصاد، تصمیم گیری ، کارایی، کاهش هزینه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.