راهکارهای افزایش علاقه مندی دانش آموزان پایه دوم ابتدایی به درس قرآن
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی معلمان برتر و مدارس پیشرو در هزاره سوم
- کد COI اختصاصی: PJLCO01_2183
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 105
نویسندگان
فرهنگی
چکیده
هدف پژوهش این است که پس از اعتباریابی با اجرای راهکارهای عملی، که شامل برگزاری جشن قرآن، استفاده از تاج گل و شیرینی در زنگ قرآن، آموزش وضو برای یادگیری نحوه ی احترام به قرآن، خواندن داستان های قرآنی و اجرای آن ها به صورت نمایش توسط دانش آموزان، آموزش بعضی از سوره ها به سه زبان فارسی - انگلیسی - عربی، بیان اهمیت بعضی از سوره های خاص قرآن از جمله آیت الکرسی و حفظ آن با تکرار و تمرین، استفاده از بازی و اشعار قرآنی در ساعت قرآن و ...، میزان علاقمندی دانش آموزان به قرآن افزایش پیدا کند، به طوری که به حفظ و خواندن و درک معانی قرآنی علاقه نشان دهند، انگیزه تمیز و مرتب نگه داشتن دفتر و کتاب قرآن، در آنها افزایش پیدا کند. از پیام های کتاب آسمانی با عنوان " درسهای قرآن " در صحبت و عملکرد خود استفاده کنند. به گوش دادن قرآن از طریق نوار علاقمند شوند. بسیار زیبا و دلنشین سوره ها و عبارات قرآنی را هم خوانی کنند و این کارها را با علاقه انجام دهند. به همین دلیل پژوهشگر، جهت دستیابی به اهداف مورد نظر با اجرای چندین راه کار عملی توانست ۳/۳۶ درصد از آزمودنی های پژوهشی (۱۲ نفر) که در ابتدای سال تحصیلی به داستان های قرآنی علاقه داشتند، به ۸۲ درصد (۲۷نفر) ارتقا دهد و در زمینه ی علاقه به حفظ قرآن به میزان ۰۳/۳ درصد (۱ نفر) را به ۵/۲۸ درصد( ۱۲ نفر) و در خصوص علاقمندی به معانی قرآن میزان ۰۶/۶ درصد (۲ نفر) را به ۳/۳۹ درصد (۱۳ نفر) و همچنین ۰۹/۹ درصد آزمودنی های پژوهش (۳ نفر) که ابتدای سال تحصیلی علاقمند به قرائت قرآن، به ۴/۴۵ درصد ( ۱۵ نفر) ارتقا دهد و در زمینه علاقمندی به گوش دادن نوار قرآن به میزان ۰۳/۳ درصد (۱ نفر) به ۳/۳ درصد (۱۰ نفر) ارتقا دهد. در پایان این نتیجه به دست آمد که کودکان را باید از همان سنین کودکی و دبستان با قرآن و پیام های آن آشنا ساخت و بستری در این زمینه برای آنان فراهم کرد. و بر مانوس شدن کودکان با پیام ها و آموزه های قرآنی مناسب با سن آنان تاکید شود.کلیدواژه ها
قرآن، آموزه های دینی، دانش آموزان ابتداییاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.