بررسی تکنیکهای مدیریت کلاس درس و نقش معلمان در اداره ی آن
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی معلمان برتر و مدارس پیشرو در هزاره سوم
- کد COI اختصاصی: PJLCO01_2178
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 128
نویسندگان
کارشناسی زبان و ادبیات فارسی ،دانشگاه اصفهان
چکیده
هدف از پژوهش حاضر بررسی تکنیک های مدیریت کلاس درس تئسط معلمان صورت گرفته است. عامل مدیریت کلاس از دیر باز به عنوان پیچیده ترین موضوع در بهبودکیفیت آموزش شناخته شده است . تشکیل و اداره ی کلاس از وقت گیر ترین فعالیتهای حرفه ی معلمی تلقی میشود. هنگامی که بیشتر وقت کلاس صرف مشکلات انضباطی شود، به طور عملی زمان کمتری برای تدریس و یادگیری دروس باقی میماند. بعضی عقیده دارند، مدیریت کلاس درس فقط با حفظ نظم و انضباط کلاس قابل طرح است، اما مدیریت کلاس درس سخنی بس فراتر از آن است. مقاله حاضر بر آن است تا به مفهوم مدیریت کلاس درس، تکنیکها وروش کلاسداری معلمان، اهمیت و ابعاد گوناگون آن بپردازد. ابتدا مفهوم مدیریت کلاس درس موردبررسی قرارگرفته، سپس به اهداف ،اصول و مهارتهای مدیریت کلاس درس اشاره میگردد. درادامه ضرورت انضباط ومدیریت کلاس درس و روشهای آن موردبررسی قرارمی گیرد. سپس تکنیکهای موفق مدیریت کلاس بحث وتجزیه و تحلیل عوامل موثربرمدیریت کلاس درس اعم از رفتارهای معلم وفنون تدریس بیان شده و راهبردهای موفق مدیریت کلاس ذکرگردیده است و رهنمودهایی به منظور اداره صحیح واصولی کلاس درس و بهبود کیفیت آموزش درمدارس ومراکز آموزشی ارائه میگردد . پیشرفت هر جامعه ای به چگونگی کیفیت آموزش و پرورش آن جامعه بستگی دارد. آموزش و پرورش اگر راه دموکراسی و روش علمی پیش گیرد زمینه ی ایجاد جامعه ای پیشرفته را مهیا میسازد. به منظور رسیدن به این دموکراسی، رعایت قانون و نظم و ایجاد نگرش مثبت در این زمینه و اعمال آن توسط افراد یک جامعه، به خصوص متو لیان امر خطیر تعلیم و تربیت، ضرورت می یابد. مدیریت کلاس درس، تکنیکهای اداره و سازمان دهی آن، از علائم موفقیت معلم به شمار می آید. انتخاب هرگونه شیوه ی مدیریتی، به سبک تدریس و هدف های معلم بستگی دارد. معلمان با به کارگیری روش مدیریت مناسب کلاس درس خود میتوانند، در پرورش مهارتهای اجتماعی، خلاقیتها و تواناییهای دانش آموزان نقش مهمی داشته باشند و مشکلات انضباطی کمتری در کلاس خود مشاهده کنند .اداره کردن چنین محیطی، نیازمند تصمیمات آنی و اقدامات سریع و مداوم است و به مهارتهای خاص مدیریتی و گاهی تلفیق از چند روش مدیریتی نیاز دارد.کلیدواژه ها
مدیریت کلاس درس، تکنیکهای مدیریت کلاسروشهای مدیریت کلاس، محیط های یادگیری، راهبردهااطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.