بررسی تجربی و ارائه مدل نئو-هوکین Neo-Hookean برای تیر ساخته شده با چاپگر سه بعدی ازجنس TPU

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: بیستمین همایش ملی و نهمین کنفرانس بین المللی مهندسی ساخت و تولید ایران
  • کد COI اختصاصی: ICME20_128
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 258
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید محمدرضا خلیلی

استاد، مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، تهران

جوانشیر لطفی

دانشجو دکتری، مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، تهران

چکیده

با توجه به کاربرد روز افزون مواد هایپرالاستیک در صنایع مختلف بررسیومدلسازی آنها برای پیش بینی رفتارشان امری ضروری است. لذا هدفاین مقاله ارائه یک فرمول بندی ساده (نئو-هوکین) و در عین حال کارآمدو قوی برای مدلسازی مواد هایپرالاستیک با تئوری تغییر شکل بزرگ است.در روش ارائه شده، به جای استفاده از تانسورهای تغییر شکل گرین وتانسور تنش دوم پیولا مستقیما از تانسور کرنش (گرین) و تنش (کوشی) کهبرای تمام مهندسان، پژوهشگران و صنعتگران آشنا است استفاده شده-است. تا فرمول بندی برای کاربردهای مختلف قابل درکتر باشد. همچنیندر ادامه به کمک چاپگر سه بعدی تیر هایپرالاستیکی چاپ و تحت آزمونکشش قرار گرفت. نمودار تنش کرنش مهندسی حاصل از این آزمون بانمودار به دست آمده از مدل سازی عددی مقایسه و صحت مدل عددی وفرمول بندی ارائه شده را تایید شد. همچنین نتایج این پژوهش نشان می دهدکه مدل نئو-هوکین در واقع تعمیم ساده ای از مدل قانون هوک است وبرای شرایط بارگذاری تا کرنش ۲۵ درصد قابل قبول است و برای کرنش هایبالاتر باید به سراغ مدل مونی-ریولین رفت. در ادامه نشان داده شد که مدلقانون هوک به تنهایی برای کرنش های کوچک (کمتر از ۳ درصد) کفایتمی کند

کلیدواژه ها

ساخت افرایشی، مواد هایپرالاستیک، آزمون کشش،المان محدود، تئوری تغییر شکل بزرگ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.