بررسی برگشت فنری در فرآیند خم کاری متوالی فولاد استحکام بالا
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: بیستمین همایش ملی و نهمین کنفرانس بین المللی مهندسی ساخت و تولید ایران
- کد COI اختصاصی: ICME20_121
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 158
نویسندگان
فارغ التحصیل کارشناسی ارشد، مهندسی مکانیک - ساخت و تولید ، دانشگاه هرمزگان
استادیار ، مهندسی مکانیک - ساخت و تولید ، دانشگاه هرمزگان
چکیده
فرآیند شکل دهی غلتکی ورق یکی از پرکاربردترین فرآیندهای تولید قطعاتاست که مشابه فرآیند خمکاری متوالی، ورق فلزی تحت خمهای متوالیقرار می گیرد. بررسی پدیده برگشت فنری در خمکاری ورق های فلزی ازجنس فولاد استحکام بالا از اهمیت ویژه ای برخورار است. پدیده برگشتفنری در فرآیندهای خم کاری پیوسته و خمکاری متوالی ورق فولاد استحکام بالای گرید AISI۶۳۰به ضخامت ۲ میلیمتر تحت زوایای خم مختلف ۱۵، ۳۰،۴۵،۶۰،۷۵، و ۹۰ درجه بروش عددی و تجربی مورد مطالعه قرارگرفت با توجه به نتایج عددی، برگشت فنری خم متوالی همیشه بیشتر از خم پیوسته است که این میزان ۲/۰۲ می باشد. همچنین میزان برگشت فنری تحت زاویه خم ۳۰ درجه بیشترین و تحت زاویه خم ۳۰ درجه کمترین بودهو حدود ۲۹ درصد برگشت فنری کاهش یافته است. به نظر می رسد کهکشیدگی لایه های بیرونی و فشردگی لایه های داخلی تاثیر بسزایی دربرگشت فنری دارند. به طوری که در زاویه ۳۰ درجه،کشش لایه بیرونی باعثبیشترین زاویه برگشت فنری و در زاویه ۳۰ درجه برعکس زاویه ۰۳ درجه،فشردگی لایه داخلی باعث برگشت فنری می شود در زاویه ۶۰ درجه، کششلایه بیرونی و داخلی ورق همدیگر را خنثی کرده و برگشت فنری کمترینمقدار می باشد.کلیدواژه ها
برگشت فنری ، فولاد استحکام بالا ، خم کاری متوالیمقالات مرتبط جدید
- بهبود مدیریت بحران در ایران: تحلیل اجرای توصیه های ارزیابی و چالش های موجود
- ارزیابی حسابرسان خارجی از عملکرد حسابرسی داخلی در شرکت های پارک علم و فناوری فارس
- فلسفه اخلاقی و باورهای اخلاقی حسابرسان
- نقش هوش مصنوعی در آینده حسابداری: فرصتها و چالشها
- تاثیر یادگیری سازمانی بر آموزش و بهسازی منابع انسانی با نقش تعدیلگر هوش سازمانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.