بررسی روش های تهیه پودر سایشی مغناطیسی در فرآیند پرداخت کاری سایشی مغناطیسی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: بیستمین همایش ملی و نهمین کنفرانس بین المللی مهندسی ساخت و تولید ایران
  • کد COI اختصاصی: ICME20_112
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 186
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعلیرضا رسولی

استادیار، مهندسی مکانیک، دانشگاه ملایر

داود نوری

فارغ التحصیل کارشناسی، مهندسی مکانیک، دانشگاه ملایر

چکیده

در روش های سنتی پرداختکاری، به دلیل صلبیت ابزار، در مورد قطعات بامنحنی های خاص، قابلیت تطبیق با شکل قطعه کار وجود ندارد، و حتی دربرخی موارد موجب آسیب رساندن به قطعه کار می شود. در فرآیند پرداخت کاری سایشی مغناطیسی MAF ابزار برشی مورد استفاده مخلوطی از ذرات فرومغناطیس مانند پودر آهن و ذرات ساینده مانند اکسید آلومینیوم(و در برخی از موارد به همراه روانکار) می باشد. ذرات مغناطیسی در امتدادخطوط میدان مغناطیسی بین قطب های آهنربا به یکدیگر متصل شده و یکبرس مغناطیسی انعطاف پذیر تشکیل می دهند. در اثر نیروی عمودی (نرمال)وارده از طرف میدان مغناطیسی به ذرات ساینده، این ذرات در داخل قطعهنفوذ کرده و با حرکت نسبی بین قطعه کار و ذرات ساینده، عملیات باربرداریدر مقیاس میکرو/ نانو صورت می پذیرد. روش های گوناگونی جهت تهیه پودرمعرفی و مورد استفاده قرار گرفته است. در این پژوهش روش های ساختشامل: مخلوط مکانیکی، روش زینتر، آلیاژسازی مکانیکی، ژل سیلیکون بههمراه پودرهای سایشی مغناطیسی، بررسی شدهاند، همچنین، اقداماتیجهت اندازه گیری چگالی شار مغناطیسی در هر روش و همچنین بحثیپیرامون نحوه ترکیب انجام شده است. با توجه به نتایج ها آزمایش ها میتوانگفت که عملکرد پودر غیر یکپارچه با گذشت زمان با شیب زیادی کاهش پیدا کرده در صورتی که چنین روندی در پوردهای تهیه شده به روشآلیاژسازی مکانیکی و زینتر اتفاق نمی افتد.

کلیدواژه ها

پرداخت کاری سایشی مغناطیسی، پودر سایشی،چگالی شار مغناطیسی، شبیه سازی- آزمایش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.