تجزیه و تحلیل عمر ابزار در طول عملیات سوراخ کاری سرکوچک شاتون با تعیین پارامترهای فرآیندبهینه بر اساس معادلات تیلور بهبود یافته

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: بیستمین همایش ملی و نهمین کنفرانس بین المللی مهندسی ساخت و تولید ایران
  • کد COI اختصاصی: ICME20_092
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 265
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پوریا پورعابدی نائینی

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد، مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی اصفهان

میلاد سلیمانی

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد، مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی اصفهان

محمود میرخانزاده

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد، مهندسی مکانیک، مدیر واحد تحقیق و توسعه شرکت آرمان رخش کاویان

پیمان مصدق

دانشیار، مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

در تمام عملیات های ماشین کاری فلزات، سایش ابزار، مواد خام ورودی،تنظیمات پارامتر دستگاه ماشین کاری و ... بر کارایی فرآیند و کیفیتمحصول خروجی تاثیر می گذارند. یکی از مشکلات در ماشین کاری فلزات،سایش ابزار می باشد. در این پژوهش به دلیل رابطه سایش ابزار با عمر ابزارو کیفیت محصول نهایی، سایش ابزار مورد بررسی قرار گرفته است. با بهینه-سازی پارامترهای فرآیند میتوان بهبود قابل توجهی در سایش ابزار و متقابلاعمر ابزار را انتظار داشت که در نتیجه کاهش هزینه های تولید را به دنبالخواهد داشت. به دلیل وجود پارامترهای زیاد، استفاده از محاسبات عددی وتئوری های پذیرفته شده، باعث کاهش سعی و خطاها برای دستیابی بهپارامترها و شرایط بهینه میشود. برخی از تئوریها در مورد سایش ابزار ارائهشده است، اما برای تایید این تئوری ها نیاز است که از طریق آزمایشاتتجربی، پارامترها و ثابت های طول عمر ابزار که به پارامترهای فرایند ماشینکاری و وضعیت ابزار بستگی دارند را محاسبه و تخمین زد. در این پژوهشتحلیل تاثیر سرعت برشی و پیشروی ابزار به منظور دستیابی به طول عمرابزار بهینه با استفاده از تئوری تخمین طول عمر ابزار تیلور بهبودیافته انجامشده است. فرایند مورد بررسی در این پژوهش، فرایند ماشین کاری مرحلهop۲۰ شاتون xu۷ با استفاده از ابزار یودریل قطر ۲۱ میلیمتر می باشد.پس از انجام آزمایشات، این نتیجه بدست آمد که سایش ابزار را میتوان باانتخاب سرعت برشی و پیشروی ابزار بهینه به حداقل رساند. در نهایت ازآزمایشات انجام شده و نتایج عددی بدست آمده و مقایسه آنها، مشخصشد که اختلاف بین مقادیر تئوری و تجربی در حالت بهینه، ۷ / ۱۴ درصدخطا داشته که این موضوع درستی روش استفاده شده را تایید میکند.همچنین این بهینه سازی منجر به ۵۴۰ میلیون ریال صرفه جویی مالی سالانهشد.

کلیدواژه ها

سایش ابزار، ماشین کاری، سرعت برشی، پیشروی، طولعمر ابزار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.