طراحی و ساخت کلکتور لوله خلا خورشیدی با پوشش جدید
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: بیستمین همایش ملی و نهمین کنفرانس بین المللی مهندسی ساخت و تولید ایران
- کد COI اختصاصی: ICME20_076
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 209
نویسندگان
مربی، مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی اصفهان
استادیار، مهندسی مکانیک ، دانشگاه صنعتی اصفهان
کارشناس، مهندسی مکانیک ، دانشگاه صنعتی اصفهان
کارشناس، مهندسی مکانیک ، دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده
انرژی خورشیدی به دلیل در دسترس بودن در اکثر مناطق و سهولت دراستفاده از آن سبب شده تا بیش از سایر منابع انرژی های پاک مورد توجهقرار گیرد.استفاده از انرژی خورشیدی بصورت فتوولتائیک (برقی) و حرارتیمیباشد که موارد استفاده انرژی حرارتی در آبگرمکن ها،آب شیرین کن هاو حمام های خورشیدی می باشد. از اجزای اصلی سیستم های حرارتیخورشیدی می توان به کلکتور های خورشیدی جهت جذب گرمای خورشیداشاره کرد. کلکتور های خورشیدی به دو نوع صفحه تخت و لوله های خلاتقسیم بندی می شوند. ساخت کلکتور های لوله خلا به روش اسپاترینگ یاکندوپاش یونی صورت میگیرد که بسیار هزینه بالایی دارد.در این پروژهروشی جدید با پوششی جدید برای ساخت این کلکتور ها طراحی و ساختهشده است. پروسه ی تولید به این صورت است که ابتدا لوله ی شیشه ایداخلی به روش پاشش حرارتی با آلیاژ روی پوشش داده می شود و سپس باروش آبکاری، اکسید کروم (که خاصیت جذب بالای شار خورشیدی را دارد)بر روی آن قرار میگیرد. در قسمت بعدی بازدهی حرارتی کلکتور خورشیدیلوله خلا تولید شده با نمونه ی تجاری موجود، در زمان ها و شار های متفاوتخورشیدی، مقایسه می شود. نتایج نشان می دهد که بازدهی حرارتی نمونهجدید ساخته شده در حدود ۱۰ درصد از نمونه تجاری کمتر است، درصورتی که فرآیند تولید آن مقرون به صرفه تر و نیاز به هزینه سرمایه گذاریاولیه کمتری داردکلیدواژه ها
انرژی تجدید پذیر، انرژی خورشیدی، کلکتور لوله خلا،آبگرمکن خورشیدیمقالات مرتبط جدید
- بهبود مدیریت بحران در ایران: تحلیل اجرای توصیه های ارزیابی و چالش های موجود
- ارزیابی حسابرسان خارجی از عملکرد حسابرسی داخلی در شرکت های پارک علم و فناوری فارس
- فلسفه اخلاقی و باورهای اخلاقی حسابرسان
- نقش هوش مصنوعی در آینده حسابداری: فرصتها و چالشها
- تاثیر یادگیری سازمانی بر آموزش و بهسازی منابع انسانی با نقش تعدیلگر هوش سازمانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.