بهبود جابه جایی قطره در روش الکتروتاکسی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: بیستمین همایش ملی و نهمین کنفرانس بین المللی مهندسی ساخت و تولید ایران
  • کد COI اختصاصی: ICME20_074
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 159
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدامین محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی مکانیک گرایش ساخت و تولید، دانشگاه تربیت مدرس

یوسف حجت

استاد، مهندسی مکانیک گرایش ساخت و تولید، دانشگاه تربیت مدرس

محمدرضا کرفی

استادیار، مهندسی مکانیک گرایش ساخت و تولید، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

دو روش مرسوم برای جابجایی بدون تماس قطره روش هایالکترووتینگ (Electrowetting) و الکتروتاکسی (Electrotaxi) است.در هر دو روش، جابجایی قطره به کمک میدان الکتریکی و نیرویالکترواستاتیک انجام می شود. در این پژوهش بهبود عملکرد روشالکتروتاکسی بررسی شده است. در پژوهش های پیشین برای حرکت دقیققطره توسط روش الکتروتاکسی، از ولتاژ ۴ کیلو ولت استفاده شده است. اینولتاژ بالا، الکتروتاکسی را با محدودیت مواجه می کند. هدف از این پژوهش،کاهش ولتاژ اعمال شده به الکترودها بدون ایجاد مشکل در جابه جایی قطرهاست. راهکار پیشنهادی، کاهش اصطکاک قطره با سطح است. به این منظور،سطح با دوده، فوق آبگریز شده و همچنین به کمک سیستم ارتعاشی،مرتعش می شود. اصطکاک بین سطح و قطره با تغییرات فرکانس و دامنهارتعاش تغییر می کند و ولتاژ اعمالی برای محقق شدن حرکت را تحت تاثیرقرار می دهد. همچنین دامنه ها و فرکانس های مختلف بررسی شده تا بافرکانس و دامنه ای مناسب ولتاژ به کمترین مقدار خود برسد. در این پژوهشولتاژ لازم برای حرکت دادن قطره تا ۹۲۰ ولت کاهش داده شد.

کلیدواژه ها

جابه جایی قطره، الکتروتاکسی، سطح فوق آبگریز ،ارتعاش سطح

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.