بررسی میزان سخت شدن فلزات در فرایند جوشکاری انفجاری: بررسی موردی فولاد، مس، برنج وآلومینیوم

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: بیستمین همایش ملی و نهمین کنفرانس بین المللی مهندسی ساخت و تولید ایران
  • کد COI اختصاصی: ICME20_065
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 99
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد کمال

دانشجوی دکتری، مهندسی مکانیک، دانشگاه شهید بهشتی

علی آریان پور

کارشناسی ارشد، مهندسی هوافضا، دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی

قاسم آشوری

کارشناسی، مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی مالک اشتر

چکیده

کاربرد وسیع محصولات جوش کاری انفجاری در صنایع مختلف،لزوم بررسی جامع ویژگی های این محصولات را ضروری می کند. یکی ازمهمترین تاثیرات فرایند جوش کاری انفجاری سخت شدن کرنشی مواداست. به دلیل اینکه فرایند جوش کاری انفجاری در سرعت بالا انجاممی شود، مواد موجود در فرایند فرصت انتقال حرارت نیافته و عملا کلفرایند یک کار سرد محسوب می شود. بنابراین جوشکاری انفجاری بهعنوان یک کار سرد، منجر به افزایش سختی کرنشی فلزات شرکت کنندهمی شود. در مقاله حاضر ابتدا شرایط امکان پذیری جوش انفجاری چهارنوع فلز مختلف بررسی شده است. فلزات انتخاب شده، مس خالص، فولادSt۳۷ ، برنج و آلومینیوم ۷۰۷۵ می باشد. سپس میزان سخت شدن چهارنمونه فلز انتخاب شده در آزمایشات مختلف جوش کاری انفجاری قبلو بعد از فرایند اندازه گیری شد. نتایج آزمایشات نشان می دهد که بر اثربرخورد و تغییر شکل پلاستیک ناشی از انفجار، سختی فلزات استفادهشده به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.

کلیدواژه ها

جوشکاری انفجاری، سختی ، پنجره جوشکاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.