بهینه سازی چند هدفه خواص مکانیکی و فیزیکی نمونه های نانوکامپوزیتی تولید شده به روش قالبگیری دورانی با استفاده آنالیز گری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: بیستمین همایش ملی و نهمین کنفرانس بین المللی مهندسی ساخت و تولید ایران
  • کد COI اختصاصی: ICME20_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 40
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا دریادل

فارغ التحصیل دکتری تخصصی، گروه مهندسی مکانیک ساخت و تولید، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه ارومیه

طاهر ازدست

استاد، گروه مهندسی مکانیک ساخت و تولید، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه ارومیه

چکیده

در تحقیق حاضر به بررسی تاثیر افزودن نانوذرات و تغییر پارامترهایسرعت دورانی و دما روی خواص مکانیکی و فیزیکی نمونه هاینانوکامپوزیتی تولید شده با فرآیند قالبگیری دورانی پرداخته می شود.بدین منظور از طراحی آزمایش به روش تاگوچی استفاده گردید. پس ازبررسی اثرات اصلی پارامترها آشکار گردید که دما موثرترین پارامتر رویخواص کششی و انحراف از ضخامت استاندارد بوده و درصد وزنی نانورسنیز موثرترین پارامتر روی سختی می باشد. سپس با استفاده از آنالیز گریبه بهینه سازی چند هدفه متغیرهای خروجی پرداخته شد. به طوری کهنمونه تولید شده در شرایط ۲ درصد وزنی نانورس، سرعت دورانی ۳۱ دوردر دقیقه و دمای ۲۰۵ درجه سانتیگراد از بین نمونه های تولید شده، بهعنوان نمونه بهینه جهت دستیابی همزمان به بیشترین استحکام کششی،مدول یانگ و سختی و کمترین انحراف از ضخامت استاندارد انتخابگردید. با توجه به نتایج، پارامتر دما بیشترین مشارکت را روی درجه گرینشان داد. با محاسبه متوسط درجه گری برای سطوح مختلف پارامترها نیزآشکار گردید که با انتخاب سطح سوم هر یک از پارامترها و تولید نمونهتحت آن شرایط میتوان به استحکام کششی و مدول یانگ ۵۲ / ۹ و۰۵۶ / ۱۷۲ مگاپاسکال، سختی ۶۷۸ / ۴۹ شر و انحراف از ضخامت استاندارد۰۴ / ۰ میلیمتر دست یافت.

کلیدواژه ها

فرآیند قالب گیری دورانی، نانوکامپوزیت های پلیمری ،تاگوچی آنالیز گری، بهینه سازی چند هدف

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.