ارزیابی تغییرات سرعت و مسیر حرکت امواج فراصوتی با تغییر دما
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: بیستمین همایش ملی و نهمین کنفرانس بین المللی مهندسی ساخت و تولید ایران
- کد COI اختصاصی: ICME20_028
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 150
نویسندگان
کارشناسی ارشد، مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
استاد، مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
چکیده
بازرسی قطعات در صنایع امری ضروری و مهم است و روش های گوناگونیبدین منظور استفاده میشود. یکی از پرکاربردترین این روش ها آزمونفراصوتی است که کاربردهای متعددی از جمله شناسایی و ارزیابی عیوب واندازه گیری برخی خواص مکانیکی و ساختاری مواد را در برمی گیرد. یکی ازخواص مهم ماده، سرعت صوت در آن است که نقش اساسی در بازرسی هایغیرمخرب فراصوتی ایفا می کند. در این مقاله مدلسازی عددی به منظورارزیابی تغییرات سرعت و مسیرحرکت امواج فراصوتی در اثر تغییر دمابررسی می شود . دقت آزمون فراصوتی بر روی قطعه ای از جنس فولاد ST۳۷ در حالت حضور و عدمحضور گرادیاندمایی مقایسه و ارزیابی می شود.مدلسازی عددی این مسئله به کمک نرم افزار اجزاء محدود COMSOL Multiphysics انجام شده است. در این شبیه سازی برای تولید امواجفراصوتی از المان پیزوالکتریک استفاده شده است و ورودی مدل ولتاژ است.نتیجه مطالعات انجام شده براساس روش ارایه شده، کاهش سرعت انتشارامواج در اثر افزایش دما و کاهش تدریجی زاویه انتشار امواج فراصوتی طولیو در نتیجه تبدیل مسیر نسبتا خطی انتشار امواج به مسیر منحنی شکل درحضور گرادیان دمایی است.کلیدواژه ها
آزمون فراصوتی، گرادیان دمایی، مسیر انتشار، سرعتصوت، روش اجزاء محدودمقالات مرتبط جدید
- بهبود مدیریت بحران در ایران: تحلیل اجرای توصیه های ارزیابی و چالش های موجود
- ارزیابی حسابرسان خارجی از عملکرد حسابرسی داخلی در شرکت های پارک علم و فناوری فارس
- فلسفه اخلاقی و باورهای اخلاقی حسابرسان
- نقش هوش مصنوعی در آینده حسابداری: فرصتها و چالشها
- تاثیر یادگیری سازمانی بر آموزش و بهسازی منابع انسانی با نقش تعدیلگر هوش سازمانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.