اثر پارامترهای فرآیند سوراخکاری بر نیروی محوری در کامپوزیت فنل پر شده توسط الیاف کتان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: بیستمین همایش ملی و نهمین کنفرانس بین المللی مهندسی ساخت و تولید ایران
  • کد COI اختصاصی: ICME20_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 71
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید مهدی نژاد قزوینی

دانش آموخته کارشناسی ارشد، مهندسی مکانیک (ساخت و تولید)، دانشگاه صنعتی بیرجند

مسعود رخش خورشید

دانشیار، مهندسی مکانیک (ساخت و تولید)، دانشگاه صنعتی بیرجند

محمدرضا مرکی

مربی، مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی بیرجند

چکیده

در تحقیق حاضر، از روش سطح پاسخ جهت بررسی اثر پارامترهای فرآیندسوراخکاری شامل سرعت برشی، سرعت پیشروی، زاویه راس مته و زاویهآزاد مته بر نیروی محوری در کامپوزیت فنل تقویت شده توسط الیافکتان استفاده شده است. این ماده مرکب پایه پلیمری در بازار به عنوانفیبر استخوانی نخ دار شناخته می شود و در صنایع مختلف از جمله صنایعالکترونیک و هوافضا استفاده می شود. بررسی اثر زاویه آزاد مته به عنوانیکی از پارامترهای موثر در فرآیند سوراخکاری از نقاط قوت مطالعه حاضراست. از آنالیز واریانس جهت بررسی میزان تاثیرگذاری هر یک از پارامترهابر نیروی محوری استفاده شد. با توجه به نتایج بدست آمده معین شدسرعت برشی (سرعت دوران ابزار) و زاویه آزاد به ترتیب بیشترین وکمترین تاثیر را بر نیروی محوری دارند. همچنین با توجه به معادله درجهدوم برازش شده برای بیان نیروی محوری به عنوان تابعی از پارامترهایفرایند مورد بررسی، کمینه نیروی محوری در شرایط زاویه راس ابزار ۱۰۷درجه و زاویه آزاد ۹ درجه بدست آمد.

کلیدواژه ها

ماده مرکب، سوراخ کاری نیروی محوری، مته مارپیچ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.