بهینه سازی پارامترهای جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی نقطه ای آلیاژ آلومینیوم ۶۰۶۱ حاوی نانو ذراتآلومینا با روش سطح پاسخ
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: بیستمین همایش ملی و نهمین کنفرانس بین المللی مهندسی ساخت و تولید ایران
- کد COI اختصاصی: ICME20_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 162
نویسندگان
کارشناسی ارشد، مهندسی مکانیک، دانشگاه زنجان
دانشجو دکتری، مهندسی مکانیک، دانشگاه زنجان
دانشیار، مهندسی مکانیک، دانشگاه زنجان
چکیده
امروزه استفاده از آلیاژهای آلومینیوم به دلیل نسبت بالای استحکام بهوزنشان به سرعت در حال افزایش است. جوشکاری اصطکاکی اغتشاشینقطه ای FSSW یک روش نسبتا جدیدی است که در سالهای اخیر رشدزیادی در جوشکاری جوشکاری فلزاتی همچون آلیاژهای آلومینیوم، منیزیومو فولاد داشته است. در این مطالعه، تاثیر پارامترهای فرآیند بر بار برشیلبهای ورق های آلیاژ آلومینیوم ۶۰۶۱ با افزودن نانوذرات اکسید آلومینیومتوسط جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی نقطه ای بررسی خواهد شد. سه پارامترمختلف فرآیند که شامل سرعت دورانی ابزار، نرخ نفوذ ابزار و زمان توقفابزار برای بررسی انتخاب شدند. برای بهینه سازی پارامترهای فرآیند از روشبهینه سازی سطح پاسخ استفاده شد. درصد سهم پارامترهای فرآیند بااستفاده از تحلیل واریانس پیشبینی شد. نتایج تجربی نشان داد که در بینسه پارامتر فرآیند، سرعت دورانی ابزار، بیشترین تاثیر را بر مقاومت برشیلبه اتصال آلیاژ آلومینیوم ۶۰۶۱ حاوی نانوذرات اکسید آلومینیوم ایفامیکند. مطابق نتایج بدست آمده از بهینه سازی، پارامترهای بهینه فرایندجوشکاری اصطکاکی اغتشاشی برای اتصالات جوشی، در سرعت دورانی۱۵۰۰ دور در دقیقه، نرخ نفوذ ابزار ۲۰ میلیمتر بر دقیقه و زمان توقف ابزار۱۲ ثانیه بدست آمدند.کلیدواژه ها
جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی نقطه ای، آلیاژآلومینیوم ۶۰۶۱ - بهینه سازی سطح پاسخ، بار برشی لبه ایمقالات مرتبط جدید
- بهبود مدیریت بحران در ایران: تحلیل اجرای توصیه های ارزیابی و چالش های موجود
- ارزیابی حسابرسان خارجی از عملکرد حسابرسی داخلی در شرکت های پارک علم و فناوری فارس
- فلسفه اخلاقی و باورهای اخلاقی حسابرسان
- نقش هوش مصنوعی در آینده حسابداری: فرصتها و چالشها
- تاثیر یادگیری سازمانی بر آموزش و بهسازی منابع انسانی با نقش تعدیلگر هوش سازمانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.