بهینه سازی و مدل سازی تجربی پارامتر های موثر ماشین کاری بر نیرو در سوراخ کاری پلیمر پلیآمید تقویت شده با الیاف کربن خردشده

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: بیستمین همایش ملی و نهمین کنفرانس بین المللی مهندسی ساخت و تولید ایران
  • کد COI اختصاصی: ICME20_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 168
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد براهتی

استادیار، گروه ساخت و تولید، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی اراک، اراک، ایران

مهدی انصاری

استادیار، گروه ساخت و تولید، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی اراک، اراک، ایران

سپهر آئینه بندی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه ساخت و تولید، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدینطوسی، تهران، ایران

میلاد رحمانی نیا

کارشناسی ارشد، مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، تهران، ایران

رضا فولادی

دانشجوی کارشناسی، گروه ساخت و تولید، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی اراک، اراک، ایران

چکیده

در این مقاله به مطالعه تجربی و بهینه سازی فرآیند سوراخ کاری پلیمرپلی آمید تقویت شده با الیاف کربن خردشده توسط فرآیند فرزکاری پرداختهشده است. نیروی سوراخکاری از جمله عواملی است که در پژوهش هایمختلف مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است. این نیرو بر روی زبری سطحاثرگذار است. افزایش نیروی محوری سوراخکاری منجر به کاهش کیفیتسطح و در نتیجه افزایش احتمال خوردگی و شکست در نواحی ناهموارمی شود. لذا کاهش این نیرو منجر به بهبود کیفیت سطح می گردد. براساسآزمایشات انجام شده، سه پارامتر سرعت دورانی، نرخ براده برداری و قطر ابزاربر روی نیروی سوراخکاری پلیمر پلی آمید تقویت شده با الیاف کربنخردشده اثرگذارند. نتایج حاصل از آنالیز واریانس در طراحی آزمایش بهروش فاکتوریال، گویای اثرگذاری پارامترهای سرعت دورانی ابزار تحتعنوان اثرگذارترین پارامتر و نرخ برادهبرداری کم اثرترین پارامتر با احتمال۹۵ / ۰ درصد، بر روی نیروی سوراخکاری پلی آمید تقویت شده با الیاف کربنخردشده هستند. بیشترین و کمترین نیرو در حین سوراخ کاری برابر ۶۹ و۲ / ۱۰ نیوتن است. نتیجه حاصل از بهینه سازی براساس تابع مطلوبیت که درراستای دستیابی به کمینه نیروی سوراخکاری پلیمر پلی آمید تقویت شده باالیاف کربن خرد شده است؛ گویای آن است که اگر پارامترهای قطر ابزار،سرعت دورانی ابزار و نرخ براده برداری به ترتیب دارای مقادیر mm۵ / ۱ ،rpm۲۵۰۰ و mm/min۱۲ باشد مقدار نیروی سوراخکاری برابر ۹۳ / ۹ نیوتنخواهد بود.

کلیدواژه ها

سوراخکاری، پلیمر پلی آمید تقویت شده با الیاف کربنخردشده، طراحی آزمایش، روش فاکتوریال، بهینه سازی .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.