بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان با استفاده از پنل های خورشیدی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مطالعات جهانی در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: GSECONF07_081
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 347
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم عزتمند

دانشجوی کارشناسی مهندسی حرفه ای معماری، دانشگاه فنی و حرفه ای الزهرا تبریز

مریم طایفه سرداری

مدرس گروه مهندسی حرفه ای معماری دانشگاه فنی و حرفه ای الزهرا تبریز

چکیده

امروزه در سراسر جهان دولت های مختلف و مقامات محلی در حال سرمایه گذاری در سیستم های مجهز به انرژیخورشیدی و تولید انرژی از طریق صفحات خور شیدی هستند در ایران میزان استفاده از انرژی های خورشیدی باتوجه به موقعیت جغرافیایی می تواند بسیار متفاوت باشد و نکته حائز اهمیت اینکه میزان تابش خورشیدی درایران از میانگین جهانی بالاتر است. با توجه به آلودگی های زیست محیطی در شهرها به واسطه استفاده بیش ازحد از منابع فسیلی ، جایگزین نمودن منابع انرژی تجدید پذیر امری ضروری می باشد. انرژی خورشید منبعی تجدیدپذیر، رایگان، پاک، پایان ناپذیر و عاری از اثرات تخریب کننده محیط زیست اما سوخت فسیلی تجدید ناپذیر،هزینه بر، ناپاک ، پایان پذیر و تخریب کننده محیط زیست می باشد. سلول های فتوولتائیک به منظور تبدیل انرژیخورشید به برک کاربرد فراوانی در شهرها دارند. ساختمان ها با مصرف بیش از ۳۰ % از اصلی ترین مصرفکنندگان برک در شهرها محسوب می گردند. قرارگیری سلول های فتوولتائیک و کلکتورها بر روی نمای ساختمانها و پشت بام ها به منظور بهینه سازی مصرف انرژی می تواند بخش اعظم انرژی مصرفی ساختمان را تامینکنند و می دانیم نصیب هر ماژول خورشیدی ۱۸۰ واتی به اندازه یک درخت بالغ به پاک سازی محیط زیستکمک می کند که یک راه حل مناسب جهت بهره مندی از انرژی خورشید محسوب می گردد. این مقاله با مروریبر نحوه قرار گیری سلول های خور شیدی در ساختمان ها جهت تولید برک به دنبال روش های یکپارچه سازیسلول های خورشیدی با نمای ساختمان ها می باشد مقاله در ادامه راهکارهای ترکیب مناسب پنل های خورشیدیبا نمای ساختمان ها را بیان می کند. و با روش های متنوعی نظیر جایگزین شدن بجای مواد ، مصالح و ایجادهویت جدید قابلیت ترکیب و یکپارچه شدن با نمای ساختمان ها را دارند.

کلیدواژه ها

انرژی خورشیدی ، پنل های خورشیدی ، سیستم های فتوولتائیک ، نمای ساختمان، ترکیب معماری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.