بهینه سازی مصرف انرژی در بناهای فرهنگی هنری با رویکرد بام سبز

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مطالعات جهانی در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: GSECONF07_066
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 154
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد نجفی امامی

کارشناس ارشد،مهندسی معماری،مدرس دانشگاه فنی حرفه ای الزهرا/تبریز/ایران

نسا کاهفروش

دانشجوی کارشناسی،ناپیوسته،مهندسی معماری،دانشگاه فنی حرفه ای الزهرا

چکیده

پس از افول اعتقادات خاص و افزایش ارزش های انسانی و واقعی ، موضوع معنای زندگ ی به عنوان یک مسئله مستقل به فلسفه راهیافت . با این حال، معنای زندگی یک دغدغه معمولی ثابت انسان بود . مردم مدرن اغلب در کلان شهرها زندگی می کنند و معنایزندگی برای آنها تحت تاثیر ساختارهای کلان شهرها قرار می گیرد . بر این اساس، جستوجوی معنایی برای زندگی مدرن باید بهچگونگی تاثیرپذ یری انسان از چنین ساختارهایی توجه کند و از این رو، سابقه تاریخی هر کشور موجب شکل گیری فرهنگ آنجامعه می شود . فرهنگ هر جامعه نیز بر معماری آن جامعه تاثیر گذاشته و موجب شکل گیری معماری آن کشور می شود . از مهمترین ویژگی های هنر معماری هدایتگری فرهنگی است . یکی از فضاهایی که هنرمند در آن می تواند دغدغه های ذهنی خود را ازمسائل گوناگون به شکل مفاهیم مختلف در قالب آثار هنری جهت تاثیر گذاری بیشتربروی افراد جامعه عرضه نماید یک مرکز یامجتمع فرهنگی و هنری است. معماری مدرن در واقع سبکی است که بر فرم بیش از تزئینات تاکید دارد . به بیانی دیگر ، زیبایی شناسیاین سبک به منزله دور شدن از خانه های فانتزی و دکور شده است و تبیین آن با معماری پایدار اینطور عنوان می شود، در معماریپای دار، بنا به عنوان بخشی از پیکره ی محیط مجاور و طبیعت پیرامونش نه تنها سبب هدر رفتن انرژی نمی شود، انواع آلودگی های محیط را ایجاد نمی نما ید و بر سلامت انسان تاثیر منفی نمی گذارد بلکه صرفه جویی و مصرف بهینه ی انرژی، برخورداری از مصالحهمسازبا اقلیم قرار گرفتن درتچخه ی زیست بوم، در جهت تحقق اهداف توسعه پایدار حرکت می کند . با توجه به بهران انرژی درجهان و رشد سریع شهر نشینی به نظر می رسد که بای د راهکارها ی مناسبی جهت کنترل و کاهش تاثیرات منفی ساخت و ساز برطبیعت ارائه شود . سیستم های ساختمانی هوشمند در ساختمان ها ی امروز و پاسخ به موقع نسبت به تغییرات در شرایط محیطیمانع از هدر رفتن انرژی و نیز موجب دوام و افزایش عمر بیشتر در ساختمان ها می شود . این امر در سطح کلان موجب افزایشپای داری محیط می شود که از ضرورت ها، اصول و اهداف طراحی معماری بر مبنای اصول پا یداری محیط است . هیچ یک از اعمالانسان، بازده ی صد درصد ندارد از این رو استفاده بهینه و ممانعت از هدر رفتن امکانات امری اساسی است . منظور از بهینه سازیمصرف انرژی، انتخاب الگوها و اتخاذ و بکارگیری روش ها و سیاست هایی در مصرف درست انرژی است . بهینه سازی مصرف انرژیاز آنجایی اهمیت می یابد که منابع موجود در زمین برای ساکنان آن محدود و رو به پایان است . از این رو تلاش در جهت ارائه راهحل هایی در جهت هوشمندسازی ساختمان راهگشا خواهند بود .

کلیدواژه ها

معماری، مدرن، بهینه سازی، بنای فرهنگی، معماری پایدار، انر ژی، هنر، بام سبز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.