رتبه بندی ریسک های شناسایی شده در پروژه های راه سازی(مطالعه موردی: جاده بجنورد به جنگل گلستان)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مطالعات جهانی در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: GSECONF07_053
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 142
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد عزیزی

دانشجوی دکتری عمران، مدیریت ساخت، واحدنیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران

سید مجتبی موحدی فر

استادیار گروه عمران، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران

چکیده

در دنیای امروز، یکی از نشانه های توسعه اقتصادی هر کشور، طرحهای عمرانی آن می باشد و موفقیت در اجرای طرح های عمرانی،ساز و کارها و عواملی ازجمله شناسایی، ارزیابی و مدیریت ریسکهای موجود را می طلبد. راه ها به عنوان پروژه های زیربنایی، نقشمهمی در توسعه اقتصادی و تبادلات فرهنگی کشورها ایفا می کنند که جهت ساخت آنها منابع مالی قابل توجهی موردنیاز می باشد.پروژه های راه سازی ازجمله پروژه هایی است که تصمیم گیری در مورد ریسکهای موجود در آن می تواند نقش اساسی در پیروزی یاشکست پروژه را ایفا کند. در هر مرحله از انجام یک پروژه راهسازی، ریسکهای متفاوتی وجود دارد که مانع از رسیدن پروژه به اهدافاصلی یعنی زمان، هزینه و کیفیت هستند. در این پژوهش به رتبه بندی ریسک های پروژه راهسازی بجنورد به جنگل گلستان به عنوانیکی از راههای شریانی کشور پرداخته شده است. روش تحقیق ازنظر هدف کاربردی و از نظر روش و ماهیت انجام تحقیق، توصیفیاز نوع پیمایشی است. جامعه آماری تحقیق شامل پیمانکاران، کارفرمایان و مشاوران شاغل در پروژه فوق به تعداد ۶۴ نفر می باشند.هفت گروه ریسک شامل ۳۶ ریسک مهم و موثر بر پروژه راهسازی بجنورد به جنگل گلستان شامل ریسک فنی و مهندسی، ریسکقراردادی و حقوقی، ریسک مالی، ریسک سیاسی و مدیریتی، ریسک امکان سنجی و طراحی، ریسک زمان بندی و ریسک عملیاتاجرایی تعیین شدند که پرسشنامه ای به منظور بررسی میزان تاثیر هر یک از آنها در میان جامعه آماری توزیع گردید. جهت تجزیهو تحلیل اطلاعات بدست آمده از آزمون ویلکاکسون و آزمون فریدمن استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که گروه ریسک های مالیدارای بیشترین تاثیر و گروه ریسک های قراردادی و حقوقی کمترین تاثیر را در پروژه فوق دارا بودند.

کلیدواژه ها

ارزیابی ریسک، رتبه بندی ریسک، مدیریت ریسک، پروژه های راه سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.