معماری بیونیک در ارتقاء پایداری زیست محیطی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مطالعات جهانی در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
- کد COI اختصاصی: GSECONF07_051
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 160
نویسندگان
دانشیار گروه هنر و معماری، دانشگاه پیام نور
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری، دانشگاه پیام نور هرمزگان
کارشناسی ارشد
چکیده
پس از میلیونها سال، اصول آموخته شده از طبیعت، به تصویب رسیده و به عنوان راه حلی به جنبه های ساختاری و رفتاری از طراحیمیتواند در حل و فصل مشکلات کمک کند. در این راستا، چگونگی روند و مراحل الهام از طبیعت برای ارتقا پایداری زیست محیطیاز اهمیت خاصی برخوردار است. مشکلات زیست محیطی، اجتماعی و اقتصادی جهانی، نیاز به جستجوی ایده های جدید معماری باتوجه به مفهوم توسعه پایدار را به دنبال دارد. امروزه واژه توسعه پایدار، حرکتی است برای نیل به توافقهای بین المللی، که منافع همگانرا محترم می داند و از یکپارچگی محیط زیست و نظام توسعه حمایت میکند. یکی از اهداف توسعه پایدار، حفظ و ارائه بهتر محیط زیستو کاهش اتلاف منابع و انرژی است. رویکرد بیونیک به توسعه معماری پایدار کمک میکند و در آینده امکان دستیابی به تعادلاکولوژیکی طبیعت و محیط مصنوعی را فراهم می سازد. معماری بیونیک یک رویکرد معماری است که از الگوها، ساختارها و فرآیندهایموجود در طبیعت الهام می گیرد و از آنها برای ارتقاء پایداری زیست محیطی و بهینه سازی عملکرد ساختمانها استفاده میکند. اینرویکرد معماری با هدف ایجاد سازه ها و ساختمان هایی است که با محیط زیست همخوانی داشته و از منابع طبیعی بهینه استفاده می کنند .کلیدواژه ها
الهام از طبیعت، زیست محیطی، معماری بیونیک، پایداری.مقالات مرتبط جدید
- سرزندگی شهری: نوآوری در کاربرد روانشناسی رنگ– مطالعه موردی خیابان زریسف کرمان
- نقش مرکز محله در احیای هویت مکانی با تاکید بر مولفه های معماری بومی
- استراتژیهای سازگاری معماری با تغییر اقلیم
- بررسی ارتباط طراحی مدولار مسکن و انواع قالب بندی
- تحلیل انواع روشهای درونیابی با استفاده از داده های پهپادی (مطالعه موردی: بندهای آبخیزداری استان چهارمحالوبختیاری)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.