تحلیل وارزیابی فرم بنای معاصر از دیدگاه نشانه شناسی معماری اسلامی نمونه موردی: مجتمع فرهنگی - سینمایی دزفول
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مطالعات جهانی در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
- کد COI اختصاصی: GSECONF07_049
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 237
نویسندگان
استاد گروه معماری دانشکده هنر دانشگاه تربیت مدرس تهران
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری دانشگاه تربیت مدرس
چکیده
معماری سنتی ایران همواره دربرگیرنده مضامین ارزشمندی بوده و انها را به صورت اسرار پنهان در خود جای داده است. گرایش به کاربرد نماد، نشانه و رمز همواره با بشر همراه بوده است. معماری معاصر ایران با فاصله گرفتن از ازش های معماری گذشته، به سردرگمی رسیده است. برای درک این اسرار از جمله نشانه شناسی، اندیشه ضروری می باشد. که دانش نشانه شناسی یکی از انهاست. این پژوهش در پی پاسخ به این است که چگونه بنای معاصر می تواند حامل معانی درونی باشد؟ و چگونه نشانه شناسی در تاویل معنا عمل می کند؟ همچنین هدف آن ارتقاء دانش معماری ایران با تصال مفاهیم سنتی و معاصر بوده است. یکی از روش های نشانه شناسی در بناهای معاصر تحلیل و ارزیابی فرم بناها بوده، از این رو بنای مجتمع فرهنگی و سینمایی دزفول از منظر فرم بنا مورد تجزیه و تحلیل قرار داده شد. در تحقیق حاضر از روش تحقیق های توصیفی - تحلیلی و استدلال منطقی استفاده شده است. همچنین در شرح این مراحل و فرآیندهای انجام پژوهش از ابزارهای مشاهده، مطالعات کتابخانه ای و اسنادی در نمونه ی مطالعاتی استفاده شد. مجتمع فرهنگی سینمایی - دزفول به عنوان یکی از نمونه بناهای معاصر که نگاهی به هنر و معماری پررمز و راز سنتی ایران دارد و از ساختاری مفهومی و قابل تامل برخوردار است. انتخاب و مورد تحقیق قرار گرفته است. مصالح، شکل و فرم و رابطه با محیط پیرامون، مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت .. سپس اصول و مبانی نشانه شناسی، تبیین و با معماری سنتی ایران تطبیق داده شد.کلیدواژه ها
فرم، نماد، نشانه شناسی، خوانش معماری، معماری سنتی ایران، فضاهای فرهنگیمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.