نقش فضاهای شهری در کیفیت تعاملات اجتماعی شهروندان(نمونه موردی خیابان سجاد مشهد)
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مطالعات جهانی در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
- کد COI اختصاصی: GSECONF07_045
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 242
نویسندگان
کارشناس شهرسازی، شهرداری مشهد
چکیده
امروزه فضاهای شهری ضرورتی اساسی و مهم در برنامههای توسعه شهری است که این امر حکایت از نقش این فضاها در تقویتوجه اجتماعی فرهنگی و یا اقتصادی شهر دارد. فضاهای عمومی، فضاهایی هستند که اقشار و گروه های مختلف اجتماعی در آنسهیم اند و محلی برای تبادل افکار و اطلاعات می باشند. یکی از مهمترین ابعاد فضاهای شهری، ایجاد فرصت هایی جهت تعاملاتاجتماعی می باشد، بگون های که هرچه فضای شهری مطلوب تر باشد فعالیتها، تعاملات و ارتباطات بیشتری در آن صورت می پذیرد و دراین راستا یکی از فضاهای مهمی که میتواند باعث افزایش تعاملات انسانها و حضورپذیری مردم و سرزندگی فضاهای شهر شود،خیابانها و میادین شهری هستند. با این توصیف در این پژوهش برآنیم تا مولفه های موثر برای ارتقای سطح تعاملات اجتماعی درفضاهای شهری را مورد بررسی قرار دهیم. در این راستا ابتدا به شناسایی عوامل تاثیرگذار در تعاملات اجتماعی در نگاه نظریه پردازانگوناگون در جهان و ایران پرداخته شده و سپس از طریق برداشت های میدانی و جمع آوری اطلاعات، نمونه مورد موردی پژوهش، موردارزیابی قرار گرفته است. با توجه به نتایج مطالعات، معیارهایی نظیر عملکرد فعالیت، دسترسی، نفوذپذیری، ایمنی و امنیت، کیفیت هایطبیعی و محیطی و هویت در میزان تعاملات اجتماعی یک فضای شهری موثرند.کلیدواژه ها
فضاهای عمومی شهری، تعاملات اجتماعی، میادین، خیابان سجاد مشهدمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.