پیاده راه و نقش آن در توسعه حمل و نقل انسان مدار(نمونه موردی خیابان راهنمایی مشهد)
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مطالعات جهانی در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
- کد COI اختصاصی: GSECONF07_043
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 146
نویسندگان
کارشناس شهرسازی، شهرداری مشهد
چکیده
امروزه پیاده راه ها و قلمروهای پیاده، نه تنها جزو مهم ترین فضاهای عمومی شهری محسوب می گردند، بلکه اساسا به منظور تداومحیات شهری ضروری هستند. طراحی فضاهای اختصاصی جهت عبور عابر پیاده (مسیرهای ویژه پیاده) امروزه به دلیل مشکلات وآلودگی های زیستی و ترافیکی و توجه بیشتر به بعد انسان به عنوان عنصر اصلی حیات بخش شهرها در فضاهای شهری و همچنینلزوم وجود مکان هایی جهت برخوردها و تعاملات اجتماعی بیشتر، ضروری می باشد. در این مقاله پس از ذکر ضرورت و اهمیت خلقیک فضای شهری مطلوب و به ویژه یک پیاده راه مطلوب جهت ارتقاء کیفیت های فضایی، به بررسی و مطالعه نمونه های اجراییدر دو بخش داخلی و خارجی می پردازیم و دلایل موفقیت و احیانا عدم موفقیت هر کدام را دسته بندی نموده تا با تحلیل نتایجحاصله بتوانیم به یک جمع بندی مدون برای بهره گیری در شرایط مختلف به ویژه پروژ های اجرایی نائل گردیم. در بخش پایانیاین مقاله نیز بر اساس جمع بندی حاصل از نمونه های بررسی شده ضمن ارائه چارچوب کلی جهت طراحی یک پیاد راه مطلوب،ویژگی های خیابان راهنمایی مشهد را به عنوان یک نمونه موردی با توجه به قابلیت هایی که این محور در تبدیل شدن به یک فضایشهری مخصوص عابر پیاده داشته که مهمترین دلایل آن حضور پر رنگ اجتماعی مردم و وجود کاربری های جاذب جمعیت می باشد،به کمک تکنیک سوات مورد تجزیه و تحلیل قرار خواهیم داد که در ادامه بدان خواهیم پرداخت.کلیدواژه ها
پیاده رو، پیاده راه، توسعه حمل و نقل محور، خیابان راهنمایی مشهدمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.