مروری بر مطالعات ایرانی در حوزه گردشگری فرهنگی و معماری در دهه اخیر

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مطالعات جهانی در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: GSECONF07_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 156
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نادیا نوری

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه معماری، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان ایران

هومن ثبوتی

استادیار، گروه معماری، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران

چکیده

گردشگری، فرصت بزرگی برای توسعه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی در کلانشهرهاست. گردشگری فرهنگی به عنوان یکی از انواعگرد شگری ها، نقش مهمی در شناسایی بناهای تاریخی فرهنگی و رواج فرهنگ اصیل و بومی منطقه و آشنا نمودن گرد شگران باآداب و ر سوم ساکنین آن دارد. با عنایت به اهمیت گرد شگری فرهنگی در جامعه امروز، شهرهای معاصر بایستی به سمت فراهمسازی زمینه های توسعه این صنعت باشند. مقاله حاضر، با مروری بر مطالعات پیشین در حوزه گردشگری فرهنگی به بررسی میزانتوجه محققان و پژوهشگران به مساله معماری و تاثیر آن در توسعه گردشگری فرهنگی می پردازند. بررسی ها نشان می دهد که دراکثر پژوهش های انجام شده پیرامون گردشگری فرهنگی، تاکید بر ارزش های تاریخی- فرهنگی بوده و این رویکرد در رتبه اولاهمیت قرار دارد. توجه به معماری و شهرسازی در رتبه دوم و مطالعات با محور عملکردی و مدیریتی نیز در رتبه سوم قرار دارند.نتایج این تحقیق حاکی از آن است که ارتباط بین معماری و شهر سازی و گردشگری فرهنگی یک رابطه دو سویه است که ضمنتاثیرگذاری بر هم زمینه تاثیر پذیری از یکدیگر را نیز فراهم می نماید. در طراحی ف ضاهای اقامتی و گردشگری و همچنین فضاهایبازجمعی برای بازدیدکنندگان، تعریف و بازنمایی مناسب فضاهای شهری، علاوه بر این که به منبعی مهم برای دسترسی به الگوها،فرهنگ و هنر و آداب و ر سوم منطقه مورد بررسی در طول زمان تبدیل می شود، برای گردشگران نیز مفید بوده و بتواند فرهنگ وهنر منطقه را رواج دهد

کلیدواژه ها

صنعت گردشگری، گردشگری فرهنگی، معماری بومی، فرهنگ و هنر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.